Energietuinen

Tuinen waar je energie van krijgt

Met Energietuinen Nederland willen de Natuur en Milieufederaties zichtbaar maken dat grootschalige opwek van duurzame energie ook mooi kan zijn én kan samengaan met natuur en recreatie.

Logo Energietuinen NLOp dit moment wordt er op verschillende plekken in het land gewerkt aan een Energietuin. Op deze locaties komt bijvoorbeeld een zonnepark met natuur, wandel- en fietspaden en moestuinen. Families kunnen er recreëren, kinderen kunnen er spelen en je kunt er sporten in een mooi, spannend landschap. Allemaal zaken waar je energie van krijgt en die bijdragen aan onze gezondheid.

Bezoek Energietuinen.nl

Benieuwd naar Energietuinen? Bekijk de korte introductie:

Van en voor burgers

De Natuur en Milieufederaties werken samen met Wageningen University & Research aan de Energietuin van de toekomst. In co-creatie met de omgeving en belanghebbenden worden deze multifunctionele tuinen ontworpen en uitgevoerd. Een uitgebreid traject van voorlichting, educatie, samenwerking en begeleiding maakt onderdeel uit van het project. Hiermee willen de Natuur en Milieufederaties de betrokkenheid onder burgers versterken en de professionaliteit van de burgerbeweging vergroten. Met de bedoeling dat er over een aantal jaar in heel Nederland plekken gaan ontstaan waar duurzame energieopwekking samengaat met natuur en landschapswaarden, recreatie en educatie.

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij


Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een extra schenking van 1,65 miljoen van de Postcode Loterij. De Natuur en Milieufederaties zijn sinds 1996 vaste beneficiënt van de Postcode Loterij.

 

Tags:

“Met Energietuinen werken we niet alleen aan het klimaat, maar ook aan de biodiversiteit en beleving van het landschap. Zo laten we zien dat duurzame energie van waarde kan zijn voor de omgeving.”

Annie van de Pas, directeur Natuur en Milieufederaties

Meer weten? Neem contact op:

Profiel Martijn van der Glas

Martijn van der Glas

Programmacoördinator Energietuinen Nederland