Over ons

Over ons

Wil jij ook een mooi en duurzaam Nederland? Met een schoon milieu, een rijke natuur en een mooi landschap in de 12 provincies. En met duurzame energie en duurzaam voedsel? Wij vinden dat iedereen moet kunnen genieten van een mooie natuur en een duurzaam Nederland. Maar niet alleen wij, ook onze kinderen en kleinkinderen moeten die kans krijgen. Daarom zetten wij, de Natuur en Milieufederaties, ons in voor mooie en duurzame provincies!

Samen maken we Nederland mooier en duurzamer

We hebben in elke provincie een professioneel bureau, samen hebben we meer dan 1000 aangesloten organisaties, waarin bij elkaar duizenden vrijwilligers actief zijn. De Natuur en Milieufederaties hebben ruim veertig jaar ervaring en kennis van natuur, milieu en duurzaamheid. Iedereen die zich hiervoor wil inzetten kan bij ons terecht. Met onze kennis en ervaring behartigen we het belang van duurzaamheid, natuur en milieu. Dat doen we door lobby, campagnes en het stimuleren van milieuvriendelijk gedrag.

Netwerk

Wij hebben een groot netwerk bij politiek, overheid en bedrijfsleven. Wij willen iedereen een kans geven mee te denken over de besluiten die genomen worden op het gebied van natuur en milieu. Dit doen we door ons eigen netwerk te verbinden aan de politiek en het bedrijfsleven. En natuurlijk werken we samen met andere ‘groene organisaties’, maar ook met bijvoorbeeld energiebedrijven.