Postcode Loterij

Al 24 jaar steun voor de Natuur en Milieufederaties

Jaarlijks verdeelt de Nationale Postcode Loterij tenminste 40% van de opbrengst over maar liefst 123 goede doelen voor mens en natuur. De Natuur en Milieufederaties horen al sinds 1996 bij de goede doelen die op een bijdrage mogen rekenen.

Dit jaar is dankzij de 3 miljoen deelnemers van de loterij een recordbedrag van ruim 376,58 miljoen euro uitgekeerd. De Natuur en Milieufederaties ontvangen per jaar 2,25 miljoen euro van de Postcode Loterij: een aanzienlijke bijdrage waar wij ontzettend blij mee zijn.

Natuur en Milieufederatie krijgt steun van Postcode Loterij
Op de foto: Sonja Sars (Netwerksecretaris), Postcode Loterij ambassadeurs Winston Gerschtanowitz en Gaston Starreveld, Annie van de Pas (netwerkdirecteur) en Postcode Loterij ambassadeur Martijn Krabbé – Foto: Roy Beusker Fotografie

Extra schenking

Naast deze jaarlijkse bijdrage hebben de Natuur en Milieufederaties een extra schenking van 1,65 miljoen euro ontvangen voor het project Energietuinen. Met dit project willen we zichtbaar maken dat grootschalige opwek van duurzame energie ook mooi kan zijn én kan samengaan met natuur en recreatie.

In het najaar 2019 vielen we nogmaals in de prijzen, toen we te horen kregen dat Plan Boom mede dankzij de Postcode Loterij van start kon gaan.  Met een extra schenking van 2,25 miljoen euro kunnen we de komende vier jaar in heel Nederland 10 miljoen bomen gaan planten.

Wij zijn de Postcode Loterij en alle deelnemers enorm dankbaar voor hun bijdrage. Met deze hulp kunnen wij in de 12 provincies veel projecten realiseren. Jouw steun – ook via de Nationale Postcode Loterij – is onmisbaar.