Postcode Loterij

Al 25 jaar steun voor de Natuur en Milieufederaties

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Sinds 1996 horen we bij de goede doelen die op een jaarlijkse bijdrage mogen rekenen.

De Natuur en Milieufederaties ontvangen per jaar 2,25 miljoen euro van de Postcode Loterij: een aanzienlijke bijdrage waar wij ontzettend blij mee zijn.

Dankbare medewerkers van de landelijke Natuur en Milieufederaties in Utrecht met een jaarlijkse cheque van de Postcode Loterij.

Steun voor lokale en landelijke projecten

Wij zijn de Postcode Loterij en alle deelnemers enorm dankbaar voor hun bijdrage. Met deze hulp kunnen wij in de 12 provincies veel lokale projecten realiseren, maar ook landelijke projecten zoals Energietuinen en Plan Boom. Jouw steun – ook via de Nationale Postcode Loterij – is onmisbaar.

Over de Postcode Loterij

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 148 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,3 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Wij en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.