Postcode Loterij

Al 23 jaar steun voor de Natuur en Milieufederaties

Jaarlijks verdeelt de Nationale Postcode Loterij meer dan 50% van de opbrengst over maar liefst 117 goede doelen voor mens en natuur. De Natuur en Milieufederaties horen al sinds 1996 bij de goede doelen die op een bijdrage mogen rekenen.

Dit jaar is dankzij de 3 miljoen deelnemers van de loterij een recordbedrag van ruim 370,6 miljoen euro uitgekeerd. De Natuur en Milieufederaties ontvangen per jaar 2,25 miljoen euro van de Postcode Loterij: een aanzienlijke bijdrage waar wij ontzettend blij mee zijn.

Op de foto (v.l.n.r.): Sonja Sars (Netwerksecretaris), Postcode Loterij ambassadeur Caroline Tensen en Annie van de Pas (Netwerkdirecteur) – Foto: Roy Beusker

Extra schenking

Naast deze jaarlijkse bijdrage hebben de Natuur en Milieufederaties dit jaar een extra schenking van 1,65 miljoen euro ontvangen voor het project Energietuinen. Met dit project willen we zichtbaar maken dat grootschalige opwek van duurzame energie ook mooi kan zijn én kan samengaan met natuur en recreatie.

Wij zijn de Postcode Loterij en alle deelnemers enorm dankbaar voor hun bijdrage. Met deze hulp kunnen wij in de 12 provincies veel projecten realiseren. Jouw steun – ook via de Nationale Postcode Loterij – is onmisbaar.