Game ON! De Serious Game over de bio-economie is live

22 mei 2023

Game ON! De Serious Game over de bio-economie is live

Met trots presenteren wij maar liefst twee apps, waarmee je op een leuke manier kennis maakt met de bio-economie. Eén in de vorm van een serious game en één die dient als mobiele adviseur om bewuster te consumeren.

Samen met dertien Europese partners hebben wij deze game en app binnen het Europese Horizon 2020 project ‘Allthings.bioPRO’ opgezet, om zo burgers voor te lichten over de bio-economie en om vanuit de gebruikers meningen en ideeën op te halen over het onderwerp. Het doel: de bio-economie aan terrein laten winnen. Het spel en de app zijn nu te downloaden in de Appstore en op Google Play.

De game: Mission BioHero

De term ‘Serious Game’ maakt zijn naam dubbel waar in het spel waarin spelers door middel van meerdere minigames leren over de bio-economie. Denk aan een quiz, het opzetten van een biobased stad of het berekenen van je eigen CO2-uitstoot. Een serieus leuke game met een serieuze boodschap dus: een biobased levensstijl ís mogelijk én nodig.

Download de game op je mobiel

De app: Label BioHero

Ook serieus maar geen game (maar wel reuze handig): de Label BioHero app. In deze app vind je informatie over producten door de streepjescode hiervan te scannen. De app geeft informatie over (eco)-logo’s, keurmerken en EU-certificatieschema’s van de producten. Een prachtige app dus voor mensen die graag bewust kopen, maar soms door de keurmerkbomen het bos niet meer zien.

Download de app op je mobiel

Speel mee

Wil je meer weten over dit project? Bekijk en lees dan meer op deze pagina, of download de apps en ontdek het zelf! Via onderstaande knoppen vind je de apps voor jouw besturingssysteem (de links werken alleen op mobiel):

Download de game: Mission BioHero

Download de app: Label BioHero