GoodFoodClub

Duurzaam & lokaal eten

Nederlanders worden steeds bewuster als het aankomt op voedsel, gezondheid en voedselverspilling. We eten minder vlees, er zijn tal van initiatieven tegen voedselverspilling en we kopen vaker lokale en seizoensgebonden groenten. Voor al deze bewuste Nederlanders hebben de Natuur en Milieufederaties de ‘GoodFoodClub.nu‘ gelanceerd. De plek waar de duurzame en lokale aanbieders en consumenten samenkomen.

We denken steeds beter na over de voeding die we kopen. En terecht, want onze voeding heeft een enorme impact op het milieu. Het produceren van eten en drinken kost veel grondstoffen en energie en er gaat natuur verloren. Maar liefst 20 tot 35% van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van voedsel. Dat is nog meer dan ons vervoer. Door duurzamer te eten kun je je milieu-impact tot wel 50% verlagen. En je slaat 2 vliegen in 1 klap, want duurzamer is in veel gevallen ook nog eens gezonder!

Lokaal en duurzaam voedsel op de kaart

De GoodFoodClub.nu is een club voor én door duurzame initiatieven, boeren en consumenten om lokaal en duurzaam voedsel op de kaart te zetten. Voor al deze bewuste Nederlanders is de GoodFoodClub een online verzamelplek waar duurzame en lokale aanbieders, boeren en initiatieven elkaar ontmoeten en inspireren. Samen met je vrienden naar een boerendiner bij de boer? Een kookworkshop bij een restaurant dat duurzaam voedsel serveert? Fruit plukken uit een voedselbos? Een landwinkel met leuke aanbiedingen in het weekend? Op GoodFoodClub.nuvind je het allemaal.

Gezonder en lekkerder

Met de GoodFoodClub willen de Natuur en Milieufederaties ervoor zorgen dat meer mensen kiezen voor duurzaam, gezond en lokaal voedsel. We willen een echte club van mensen vormen die gezonder, langer, lekkerder en duurzamer willen leven en eten. En die daar ook meteen mee aan de slag kunnen en elkaar ontmoeten tijdens events en duurzame initiatieven in de buurt.

Bekijk de website van de GoodFoodClub

Tags:

Meer weten over de GoodFoodClub? Neem dan contact op: