Zonnekaart Midden-Drenthe, Aa en Hunze, Coevorden en Assen nu beschikbaar

2 april 2014

Zonnekaart Midden-Drenthe, Aa en Hunze, Coevorden en Assen nu beschikbaar

Vanaf woensdag 2 april is de zonnekaart ook online voor de gemeenten Midden-Drenthe, Aa en Hunze, Coevorden en Assen. Met de zonnekaart kunnen inwoners van deze gemeenten met een paar muisklikken zien of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. De zonnekaart is onderdeel van de campagne Zon zoek Drent en was al beschikbaar voor de gemeenten Noordenveld en Hoogeveen. Andere gemeenten volgen zo spoedig mogelijk.

De provincie Drenthe heeft de kaart aangeschaft om inwoners in staat te stellen om met een paar muisklikken te zien of hun dak ook geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook gelijk aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt.

In het voorjaar 2014 is de campagne ‘Zon zoekt Drent’ van start gegaan. Doel van de campagne is inwoners van Drenthe te ‘ontzorgen’ bij de aanschaf van zonnepanelen. De campagne ‘Zon zoekt Drent’ biedt een pakket aan hulpmiddelen en informatie om mensen verder op weg te helpen.

Zonnelening
Naast de zonnekaart heeft de provincie Drenthe ook een zonnelening. Particuliere woningbezitters in Drenthe kunnen hiermee tegen een zeer lage rente een lening afsluiten voor de aanschaf of installatie van zonnepanelen, zonneboilers of andere duurzame technieken gericht op het winnen van zonne-energie. De aanvragen stromen binnen, dus wacht niet te lang als u ook interesse heeft.

Zon zoekt Drent bijeenkomsten
Op 22 april is er voor inwoners van de gemeente Aa en Hunze een Zon zoekt Drent-bijeenkomst in het gemeentehuis te Gieten. Op 6 mei is er voor inwoners van Assen een bijeenkomst in het provinciehuis van Drenthe. Tijdens de Zon zoek Drent-bijeenkomsten is er aandacht voor de zonnekaart van de gemeente en de zonnelening. Daarnaast kunnen geïnteresseerden rechtstreeks vragen voorleggen aan ervaringsdeskundigen, zonnecoaches en leveranciers. Meer informatie hierover vindt u op www.zonzoektdrent.nl.

Bekijk nu of uw dak ook geschikt is.