Zeeuwse Zichtlijnen: podcast en meetup 12 januari

3 januari 2022

Zeeuwse Zichtlijnen: podcast en meetup 12 januari

Zeeuwse Zichtlijnen van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) gaat over het creëren en vergroten van kansen voor de Zeeuwse natuur. De Zeeuwse natuur is kwetsbaar en wordt zwaar beproefd en bedreigd. Toch zal ze, als we haar de kansen geven die ze verdient, terugveren en zich herstellen.

Het nieuwe format van de ZMf bestaat uit een podcastsserie en een meetup.

Zeeuwse Zichtlijnen podcast

In de podcastafleveringen praten we in alle rust met frisdenkers en deskundigen over belangrijke thema’s die te maken hebben met de natuur in Zeeland. Dit jaar is dat biodiversiteit. We luisteren met aandacht naar hun ideeën over wat er nodig is voor een rijke biodiversiteit. Zo willen we heel veel mensen blijvend inspireren en motiveren om te werken aan een mooi en duurzamer Zeeland. Zeeuwse Zichtlijnen bouwt voort op het gedachtegoed van natuurbeschermer en bestuurder Thijs Kramer en de Thijs Kramerlezing, die aandacht vroeg voor een betere balans tussen economie en ecologie.

Luister de podcast op Spotify

Meetup

De online meetup vindt plaats op 12 januari 2022 om 19.30 uur vanuit de ZB Bibliotheek van Zeeland. Tijdens deze avond praten we na over de gesprekken in de podcasts, kijken we welke lessen er te leren zijn en hoe we daarmee verder kunnen. Iedereen mag er meepraten en vragen stellen tijdens het rondetafelgesprek. We houden elkaar scherp met vragen als: wat kunnen we met de nieuwe inzichten en ideeën specifiek voor Zeeland? We sluiten de meetup af met een virtuele borrel waarbij we volgens traditie, en ter nagedachtenis van natuurbeschermer Thijs Kramer, toosten op de Zeeuwse biodiversiteit.

Meetup

  • Datum: woensdag 12 januari 2022
  • Tijd: 19.30 uur – 21.30 uur
  • Locatie: online, live vanuit ZB Bibliotheek van Zeeland
  • Aanmelden kan via het aanmeldformulier