Word regenwaterambassadeur

9 december 2016

Word regenwaterambassadeur

regenwaterambassadeur

Wil jij graag maatregelen nemen om thuis regenwater te infiltreren? En vind je het leuk je familie, buren en vrienden hier over te enthousiasmeren? Word dan regenwaterambassadeur en kom op dinsdagavond 13 december om 19.30 uur naar  het werkatelier in Deventer.

Met het project ‘Word regenwaterambassadeur’ slaan de gemeente Deventer, Tauw, waterschap Drents Overijsselse Delta, waterschap Vallei en Veluwe en Natuur en Milieu Overijssel de handen ineen om wateroverlast in de stad tegen te gaan. Het doel van dit project is om zoveel mogelijk huishoudens in Deventer zo ver te krijgen dat zij thuis regenwater gaan afkoppelen.

Om huishoudens te stimuleren is, naast het beschikbaar stellen van subsidie, een rol voor ‘regenwaterambassadeurs’. Deze ambassadeurs nemen maatregelen om bij hen thuis om regenwater te infiltreren en daarna buren en naasten te enthousiasmeren om hun voorbeeld te volgen.

Word regenwaterambassadeur
Wil jij ook regenwaterambassadeur worden? Kom dan op dinsdagavond 13 december om 19.30 uur naar de Ichtuskerk, Holterweg 108 te Colmschate, gemeente Deventer. Tijdens een interactief werkatelier gaan we aan de slag met de volgende zaken:
– Hoe koppel je af?
– Wat zijn do’s en don’ts van afkoppelen?
– Laat een schets maken afkoppelmogelijkheden in jouw eigen woning en tuin aan de hand van meegebrachte foto’s
– Laat van je eigen woning berekenen hoeveel de berging is
– Toelichting op de bestaande subsidieregeling: hoe kun je hier gebruik van maken?
– Verkenning hoe we het ambassadeurschap vorm kunnen geven
– (Technische) ondersteuning: Op wie/wat kun je terugvallen?

Aanmelden
Wil je bij het werkatelier aanwezig zijn of wil je meer informatie over waterambassadeurs? Neem dan contact op met Willem Seine, projectleider water, voedsel en duurzaamheid, seine@natuurenmilieuoverijssel.nl, 038-4250960.