Winnaar Pluk van de Petteflet Natuurprijs lanceert moestuinboek voor Kinderen

17 februari 2014

Winnaar Pluk van de Petteflet Natuurprijs lanceert moestuinboek voor Kinderen

FOTO - Jelles TuinschriftIn 2013 won Jelle Medema de Pluk van de Petteflet Natuurprijs. Een wedstrijd van De Natuur en Milieufederaties en Vroege Vogels. Door de prijs kon Jelle zijn plan uitvoeren: het allerleukste moestuinboek voor kinderen schrijven. En dat is gelukt! Jelle’s Tuinschrift is vanaf nu te bestellen op zijn website.

Naast Makkelijk Moestuinier is Jelle Medema van huis uit grafisch vormgever. Het boek heeft hij dan ook helemaal zelf gemaakt: inhoud én vormgeving.

Een deel van de opbrengst van het boek besteed Jelle aan het bekendmaken van de ‘MM voor scholen’ en te helpen om schooltuintjes nieuw leven in te blazen.

Jelle’s Tuinschrift
Het boek gaat over de kinderen Seb en Roos. Ze wonen in de stad en willen een moestuintje. “Dat kan niet hoor,” zegt de opa van Roos. “Daar heb je geen plek voor en tuinieren is héél moeilijk. Veel te moeilijk voor kinderen!” Maar als ze Jelle tegenkomen zegt die iets heel anders: dat je maar weinig ruimte nodig hebt en het makkelijk kan leren. Hij geeft hun zijn tuinschrift mee en Seb en Roos gaan er meteen mee aan de slag.

In het tuinschrift beschrijft Jelle hoe hij op een dag een briefje met wat radijszaadjes krijgt van zijn Amerikaanse oom Melvin. Hij had nog nooit van deze oom gehoord, maar blijkbaar heeft Jelles opa een doos met allerlei spullen van deze oom op zolder staan. Jelle wordt nieuwsgierig en ontdekt dat zijn oom een echte moestuingoeroe is en een manier heeft uitgevonden waarop iedereen heel makkelijk een eigen moestuintje kan maken en onderhouden.

Wat volgt is een speurtocht om alle informatie in de doos op een rijtje te zetten. Jelle wordt daardoor zó enthousiast dat hij zijn eigen tuin begint: een Makkelijke Moestuin.  Het is dus eigenlijk een boek in een boek: Seb en Roos lezen het tuinschrift van Jelle en leren zo tuinieren.