Wil jij ook voorlezen tijdens de Dag van de Duurzaamheid?

25 september 2014

Wil jij ook voorlezen tijdens de Dag van de Duurzaamheid?

voorleesactie dvdd

Nederland kan schoner, mooier en eerlijker. Tijdens de Dag van de Duurzaamheid staan we hier bij stil, met onder andere een voorleesactie op basisscholen. Lees mee en ga met de kinderen in gesprek over het thema natuur.

Kinderen hebben veel vragen over milieu, klimaat, energie, samenleven en eerlijk delen. Door duurzaamheidseducatie leren zij te denken in duurzame oplossingen. Daarom organiseren de provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met de Missing Chapter Foundation op 10 oktober een voorleesactie op basisscholen in de provincie Overijssel. Het thema voor de Dag van de Duurzaamheid is dit jaar Natuur. Vrijwilligers en bestuurders lezen voor uit het door Prinses Laurentien van Oranje geschreven boek ‘Mister Finney en het raadsel in de bomen.’ Daarna gaan zij met de kinderen in gesprek over dit thema.

Aanmelden
Iedereen die voor wil lezen kan meedoen. Meld je hiervoor aan bij blij@natuurenmilieuoverijssel.nl. Je ontvangt van te voren het voorleesboek en handvatten voor het gesprek met de kinderen. Als je een voorkeur hebt voor het voorlezen op een bepaalde basisschool, wil je dit dan aangeven?

Informatiefilmpje