Wie is de Overijsselse Pluk van de Petteflet?

23 januari 2015

Wie is de Overijsselse Pluk van de Petteflet?

Ben jij de nieuwe Pluk van de Petteflet? Of ken je er één? Doe dan mee met de Pluk van de Petteflet Natuur- en landschapsprijs 2015. Een initiatief van de Natuur en Milieufederaties en Vroege Vogels. Iedereen die zich inspant voor behoud of bevorderen van natuur en milieu, komt hiervoor in aanmerking. De provinciale winnaar ontvangt € 250 en een paar mooie boeken van Pluk. Bovendien wordt de Overijsselse winnaar genomineerd voorPluk-van-de-Petteflet-copyright de landelijke Plukprijs, die bestaat uit een bedrag van € 3000,- om het idee of project uit te voeren. We nodigen je dus van harte uit om initiatieven, van jezelf of van anderen, aan te melden.

De prijs wordt uitgereikt aan individuen, dus als je vanuit een groep werkt, wijs dan iemand aan die namens de groep naar buiten treedt. De initiatieven moeten natuurlijk helemaal passen bij de actie van Pluk van de Petteflet zelf: slim van opzet, creatief, effectief en eenvoudig uit te voeren. Projecten met een innovatief karakter verdienen de voorkeur. De Overijsselse voorronde is in 2013 gewonnen door Berrie Klein Swormink die zich stevig inzet voor Stichting Natuurboer uit de Buurt. De landelijke winnaar was Jelle Medema voor zijn initiatief De Makkelijke Moestuin.

Procedure

  1. Tot 9 maart kunnen kandidaten zich aanmelden (of worden aangemeld) bij Natuur en Milieu Overijssel.  Doet moet via dit aanmeldformulier,  waaraan je ook de gevraagde bijlagen moet toevoegen.
  2. Uit de  kandidaten kiest Natuur en Milieu Overijssel de Overijsselse Pluk van de Petteflet 2015. Die wordt eind maart bekend gemaakt.
  3. Een landelijke  jury kiest uit de provinciale winnaars drie genomineerden voor de landelijke prijs. Vervolgens kan iedereen in Nederland op de drie genomineerden stemmen via de website van Vroege Vogels. De kandidaat met  de meeste publieksstemmen wint uiteindelijk de Pluk van de Petteflet      Natuur en Milieuprijs 2015. De winnaar ontvangt € 3.000,- en wordt in mei      bekendgemaakt in het radioprogramma Vroege Vogels.
  4. Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs 2015 voorwaardenPluk-viert-feest-copyright

Pluk van de Petteflet

Pluk van de Petteflet, de bekende creatie van Annie M.G. Schmidt, zet zich in voor natuur en milieu in zijn achtertuin. Hij doet dat op een bijzonder slimme en creatieve manier. Hij voorkomt dat de Torteltuin, een groen paradijsje in de stad, ten prooi valt aan een projectontwikkelaar. Ook redt hij de Krullevaar, een met uitsterven bedreigde vogel.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter Adema van Natuur en Milieu Overijssel, tel (038) 4250995 of mail: adema@natuurenmilieuoverijssel.nl

Pluk-tussen-de-dieren-copyright