Welke gemeente wint de Stookjerijk-Trofee 2017?

9 november 2017

Welke gemeente wint de Stookjerijk-Trofee 2017?

Op 28 november wordt de Stookjerijk-Trofee 2017 uitgereikt aan de gemeente met de groenste Prestatieafspraken op het gebied van energie­besparing in de huursector. Sabine Galjé (ministerie BZK) reikt de Trofee uit. Tien gemeenten zijn genomineerd: Alkmaar, Almere, Arnhem, Ede, Eindhoven, Groningen, ‘s- Hertogenbosch, Leeuwarden, Lelystad en Utrecht.

Voor de Stookjerijk-Trofee worden de Prestatieafspraken van de 36 grootste gemeenten vergeleken op korte en lange termijn ambities, huurdersparticipatie, monitoring en overige duurzame maatregelen. Eerder wonnen Nijmegen (2016) en Zwolle (2015) de Trofee.

Project Stookjerijk
Stookjerijk is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties en wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van BZK. Het project zorgt voor versnelling van energiebesparing in de sociale huursector en voor een betere samenwerking tussen gemeenten, corporaties en huurdersverenigingen.

Energieneutraal
De huursector in Nederland heeft als doel om met haar woningen gemiddeld label B te halen in 2020 en energieneutraal te zijn in 2035. Om daar te komen, moeten we nog veel stappen zetten.

Event 28 november
Op dinsdag 28 november a.s. vindt in Utrecht het jaarlijkse Stookjerijk-event plaats. De belangrijkste spelers komen hier bij elkaar om te discussiëren over knelpunten en oplossingen bij het energieneutraal maken van de huursector. Ook zal de winnaar van de Stookjerijk-Trofee worden bekendgemaakt.

Aanmelden voor het Stookjerijk-event