Vrijwilligers Het Zon Effect zetten scouting Noord-Beveland in het zonnetje

29 maart 2014

Vrijwilligers Het Zon Effect zetten scouting Noord-Beveland in het zonnetje

De vrijwilligers van Zeeuwind die betrokken waren bij Het Zon Effect hebben afgelopen zaterdag samen met de ZMf en de Saman Groep uit Zierikzee scouting de Zandkreekgroep in Kamperland letterlijk in het zonnetje gezet door hen zonnepanelen aan te bieden.   

          overhandiging

Het Zon Effect wil zonne-energie voor iedereen

Niek Tramper, werkzaam bij Zeeuwind en projectleider van Het Zon Effect: “Heel Zeeland aan de zonne-energie, dat is de droom van Het Zon Effect. Om dit te bereiken willen wij mensen overtuigen van het nut van de zon; door informatie te geven over het aanschaffen van zonnepanelen en door het aanbieden van scherp geprijsde pakketten zonnepanelen. Maar Het Zon Effect gaat verder. We willen zoveel mogelijk mensen betrekken bij en enthousiast maken over het opwekken van zonne-energie. Door zonnepanelen te plaatsen bij een vereniging kunnen de vele betrokken leden met eigen ogen zien hoeveel voordeel je uit de zon kunt halen. Wij hopen op deze manier nog meer mensen enthousiast te krijgen om thuis ook zonnepanelen te plaatsen.”
De vrijwilligers van Het Zon Effect overhandigden het eerste zonnepaneel aan Eric Weijgers van de Zandkreekgroep. Zij deden dit voor een metershoog bouwwerk dat die ochtend in elkaar gezet was door de jeugdleden van de scouting om de mensen van Het Zon Effect te verwelkomen.

Op het gebouw van de scouting worden door de leverancier van Het Zon Effect: Saman Groep uit Zierikzee veertien panelen geplaatst, goed voor 3.000 kWh. Hierdoor worden de energielasten van de vereniging behoorlijk verlaagd. De Zandkreekgroep is enorm blij met de bijdrage van Het Zon Effect en de Saman Groep en vindt het voor haar leden, jong en oud, erg leerzaam om op deze manier bij het onderwerp duurzame energie betrokken te zijn. Zo dragen we als scouting ons steentje bij aan een duurzamere en ‘groenere’ wereld. Een scout zorgt immers goed voor de natuur.