Voorlezen tijdens Dag van de Duurzaamheid

15 juli 2014

Voorlezen tijdens Dag van de Duurzaamheid

Vrijdag 10 oktober 2014 is het de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid.  Tijdens deze dag lezen bestuurders en medewerkers van gemeenten, waterschappen, provincie Overijssel, Statenleden, raadsleden, groene vrijwilligersorganisaties, terreinbeherende organisaties en maatschappelijke organisaties voor uit het door Prinses Laurentien van Oranje geschreven voorleesboek, Mister Finney en het raadsel in de bomen. Vervolgens gaan zij met de kinderen in gesprek over hoe we omgaan met elkaar, de natuur en de aarde. De voorleesactie staat dit jaar in het teken van natuur.

Op de Dag van de Duurzaamheid laat Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Door heel het land vinden dan duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Samen laten we zien dat duurzaamheid past in ons dagelijks leven en dat we dit belangrijk vinden voor nu en in de toekomst!

De nieuwe generatie
Tijdens de Dag van de Duurzaamheid zijn kinderen een belangrijke doelgroep. Zij zijn immers de generatie van de toekomst! Ook kinderen hebben veel vragen over milieu, klimaat, energie, samenleven en eerlijk delen. Door duurzaamheidseducatie leren zij te denken in duurzame oplossingen. Daarom organiseren de provincie Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel op 10 oktober een voorleesactie op basisscholen in de provincie Overijssel.