Voorlezen aan basisschoolkinderen tijdens Dag van de Duurzaamheid

30 september 2015

Voorlezen aan basisschoolkinderen tijdens Dag van de Duurzaamheid

IMG_5567

Doe jij ook mee met de landelijke voorleesactie voor basisschoolkinderen tijdens de Dag van de Duurzaamheid? Reserveer vrijdag 9 oktober in je agenda en geef je dan snel op! Natuur en Milieu Overijssel koppelt je aan een school bij jou in de buurt, stuurt je van te voren het voorleesboek en geven je handvatten voor het gesprek met de kinderen.

9 oktober 2015 is het de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag laat Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Door heel het land zullen duizenden duurzame activiteiten plaatsvinden, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Samen laten we zien dat duurzaamheid past in ons dagelijks leven en dat we dit belangrijk vinden voor nu en de toekomst!

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid zijn de kinderen een belangrijke doelgroep. Zij zijn immers de generatie van de toekomst! Ook kinderen hebben veel vragen over milieu, verdeling van rijkdom, natuur en samenleven. Daarom organiseren provincie Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel op 9 oktober een voorleesactie op basisscholen uit provincie Overijssel. Tijdens deze dag lezen groene vrijwilligers, bestuurders en ambtenaren van gemeenten, waterschappen en provincie voor uit het door Prinses Laurentien en Jan Terlouw, kinderboekenschrijver en voormalig politici, geschreven voorleesboek. Het thema van dit boek is natuurontwikkeling en economische ontwikkeling. Het verhaal biedt aanleiding om vervolgens in een klassengesprek met de leerlingen in gesprek te gaan over deze thema’s. De voorlezers krijgen vooraf handige tips en trucs hoe aan te sluiten bij het niveau en de belevingswereld van de leerlingen. Deze activiteit duurt ongeveer 45 minuten.

Aanmelden
Wil jij tijdens de Dag van de Duurzaamheid ook voorlezen bij een school bij jou in de buurt? Reserveer dan alvast vrijdag 9 oktober in je agenda en meld je aan via het aanmeldformulier. Wij koppelen je aan een school, sturen je van te voren het voorleesboek en geven je handvatten voor het gesprek met de kinderen.

Meer informatie
Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Natuur en Milieu Overijssel, 038-4250960, info@natuurenmilieuoverijssel.nl

We hopen op je deelname!