Vintage schatten scoren tijdens Tweede Handzedagen

10 maart 2014

Vintage schatten scoren tijdens Tweede Handzedagen

Tweede Handzedagen Op 15, 22 en 29 maart is snuffelen in tweedehandswinkels nog leuker. De zeven Hanzesteden langs de IJssel staan deze drie zaterdagen in het teken van de Tweede Handzedagen. Creatief en duurzaam winkelen met inspirerende activiteiten. Ondernemers van tweedehands winkels organiseren creatieve workshops, zoals kleding pimpen, cupcakes bakken in een oude oven of een boekenruilbeurs. Met de Tweede Handzedagen stimuleren we hergebruik en een bezoek  aan de Hanzesteden.

Cupcakes decoreren met muziek van DJ Second Herrie
Op zaterdag 15 maart kun je bij de Kringloop in Kampen cupcakes decoreren onder de klanken van DJ Second Herrie die tweedehands plaatjes draait. Of doe mee met de workshop textiel in Hasselt, waarbij je restanten van de winterkleding van afgelopen jaar recycled tot nieuwe items. Ruil je boeken bij de boekenruilkast in de Bibliotheek van Zwolle of pimp je T-shirt tijdens een workshop bij Het Goed in Deventer.  Concept store Prachtig in Zutphen zet met een ruiltafel de ruilhandel in gang voor spullen met een gelijke waarde.  Ruilhandel is zó 2014!

Nog meer leuks
Op 22 en 29 maart zijn de tweedehandswinkels in de Hanzesteden ook meer dan een bezoek waard. Duik de rekken van Sur le Pont in Zutphen in en trek de mooiste tweedehandskleren aan, wees voor even het stralend middelpunt en laat je sprookjesachtig fotograferen. Kijk voor alle activiteiten en tweedehandzewinkeltjes die meedoen op www.hanzesteden.info of download de Hanzesteden App.

Hergebruik
In Nederland produceren we zo’n slordige 500 kilo afval per persoon per  jaar. Gelukkig wordt een groot deel van dit afval gerecycled. Hergebruik van producten is echter een nog beter alternatief dan recyclen. Met hergebruik voorkom je het onnodig weggooien van goede spullen. Wat voor de één onbruikbaar is kan voor de ander een juweeltje zijn! Met de Tweede Handzedagen laten we zien dat hergebruiken niet alleen erg leuk is, maar ook duurzaam en goed voor de portemonnee.