Veertien scholen verkennen de wildernis van Twente

14 december 2015

Veertien scholen verkennen de wildernis van Twente

Enschede9

De komende twee weken organiseren Natuur en Milieu Overijssel en Natura Docet Wonderryck Twente speciale expedities door de wildernis van Twente voor veertien basisscholen uit de gemeenten Dinkelland, Losser en Oldenzaal. In Expeditie Wildernis gaan de kinderen van groepen 5 t/m 8 mee op avontuur vol spannende activiteiten.

In bomen klauteren, door het bos sluipen en voedsel zoeken. Buiten spelen is leuk, reuze gezond en avontuurlijk! Ook bij flinke wind, plenzende regen of zelfs wanneer de wereld bedekt is met een laagje sneeuw. De komende twee weken gaan veertien basisscholen uit de gemeenten Dinkelland, Losser en Oldenzaal op Expeditie Wildernis. Tijdens de expeditie gaan de leerlingen vuur maken, broodjes bakken boven het kampvuur, hutten bouwen en op struintocht door de Twentse natuur. Enthousiaste expeditiegidsen begeleiden dit avontuur.

Speciale expedities voor gemeenten Dinkelland, Oldenzaal en Losser
Dankzij een financiële bijdrage van Rabobank Twente Oost, organiseren Natuur en Milieu Overijssel en Natura Docet Wonderryck Twente december speciale edities van Expeditie Wildernis voor veertien basisscholen uit de gemeenten Dinkelland, Oldenzaal en Losser. De expeditie begint met een bezoek aan Natura Docet Wonderryck Twente, waar de kinderen de natuur van Twente bekijken door de ogen van de dieren. Daarna zijn ze te gast op landgoed Singraven in Denekamp voor een avontuurlijke middag vol activiteiten in het bos.

Kinderen vaker in de natuur
Met Expeditie Wildernis wil Natuur en Milieu Overijssel meer kinderen in contact brengen met de natuur en laten zien hoe leuk het is om buiten te zijn. Buiten spelen maakt kinderen creatiever, slimmer, fitter en gezonder. Dus het is niet alleen leuk, maar ook nog hartstikke goed voor ze! Uit een belevingsonderzoek dat TNS-Nipo onlangs in opdracht van provincie Overijssel heeft uitgevoerd, blijkt dat inwoners het belangrijk vinden dat kinderen meer in aanraking komen met de natuur. Daar is het bij Expeditie Wildernis nu precies om te doen!