De Natuur en Milieufederatie Samen voor mooie en duurzame provincies
Menu
Univé Groningen schenkt bloemenzaden voor Groningen Zoemt

Univé Groningen schenkt bloemenzaden voor Groningen Zoemt

Eind 2017 won het team van Univé Groningen een wedstrijd tussen de verschillende kantoren van de verzekeraar. Het bedrag dat hiermee werd gewonnen besloot het team van Univé Groningen te schenken aan een goed doel. Na een verkenning met de NMG heeft Univé Groningen dit voorjaar de knoop doorgehakt te willen bijdragen aan Groningen Zoemt; in de vorm van 2000 zakjes bijvriendelijk bloemenmengsel!

De helft van de zakjes is verspreid via de kanalen van Univé. De andere helft van de zakjes via de kanalen van de NMG. Enkele honderden zakjes vonden hun weg al op diverse evenementen. De rest wordt volgend voorjaar verspreid.

Met de Groningen Zoemt Bloemenzaad Actie wil Univé Groningen bijdragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de bij en op een positieve manier haar klanten informeren over het verbeteren van omstandigheden voor bijen en andere insecten.

De NMG voerde in 2012 voor het eerst actie voor de bij met de publiekscampagne Groningen Zoemt. Kijk hier op de overzichtspagina met tips & trucs.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief van één van de Natuur en Milieufederaties
Inschrijven
Volg ons via social media en praat mee in onze natuur- en milieudiscussies:
Nationale Postcode Loterij
CBF