Uitwisseling tussen lokale energie initiatieven tijdens het Energiecafé in Wijhe

14 december 2015

Uitwisseling tussen lokale energie initiatieven tijdens het Energiecafé in Wijhe

Op donderdag 3 december organiseerden Platform Duurzaam Olst-Wijhe en Natuur en Milieu Overijssel het Energiecafé bij SPOC in Wijhe. Met het Energiecafé willen zij de onderlinge uitwisseling van kennis en ervaringen tussen lokale energie initiatieven stimuleren. Gastspreker Robert Colijn lichtte aan de 25 deelnemers het WijkXperiment toe. Vervolgens lichtte Yvonne Lassooij, provinciaal coördinator van IM@Overijssel, de nieuwe regeling voor lokale initiatieven toe.

WijkXperiment
Gastspreker Robert Colijn uit Zwolle kwam vertellen over het WijkXperiment, een initiatief dat hij opzet samen met de Droom van Zwolle. Hierbij vormen analyse van geldstromen in de wijk, waar energie een belangrijke in is, de aanleiding om via een praktisch handelingsperspectief de wijkeconomie in brede zin te versterken.

Energiecafé
Dit energiecafé was de tweede dit jaar die in de regio West Overijssel werd georganiseerd. Het belangrijkste onderdeel van het Energiecafé is de Community of Practice (COP). Tijdens deze gesprekken krijgt iedereen de gelegenheid om ervaringen en kennis te delen, vragen te stellen en uiteraard nader kennis met elkaar te maken. Zo leren startende, nieuwe en bestaande initiatieven elkaar (beter) kennen, kunnen zij elkaar inspireren en verder helpen.