Uitnodiging Energy Pitch Bio-energiebuurten

2 november 2015

Uitnodiging Energy Pitch Bio-energiebuurten

energy pitch

Op donderdagavond 19 november vindt er een nieuwe editie van de Energy Pitch plaats in Olst. Dit jaar is de Energy Pitch speciaal georganiseerd rondom het thema biomassa. Buurten, dorpen en gemeenschappen  zijn uitgedaagd om plannen te maken voor een bio-energiebuurt waar bewoners, bedrijven en overheden samen de eigen warmte- en energiebehoefte voor het overgrote deel halen uit lokale biomassa en dit bio-energiesystemen zelfstandig beheren. Een concrete business case is nog niet nodig, het draait in deze fase om lokaal draagvlak, ambities en concrete projecten vertaald in een routekaart met stappenplan.

Drie initiatieven zullen op deze avond hun casus pitchen voor de jury en de genodigden. De jury bestaat uit verschillende experts met een achtergrond in biomassa, draagvlak en bankfinanciering:

  • Ria Kalf, secretaris Platform Bio Energie
  • Gerrit Huijgen, manager agrarische afdeling Rabobank Salland
  • Maarten Arentsen, associate professor Energie Innovatie, Universiteit Twente
  • Willem Joosten, voorzitter Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij Overijssel

Zij zullen uiteindelijk ook de winnaar kiezen die met 30.000 euro aan ontwikkelbudget, deskundige begeleiding en inzet van kennis en netwerken van de provincie, naar huis gaat.

Uitnodiging
Bent u ook benieuwd naar de ambities en plannen van de drie initiatieven? Dan bent u bij deze van harte welkom om de Energy Pitch Bio-energiebuurten bij te wonen. Deelname is gratis, aanmelden is in verband met catering verplicht.

Datum: Donderdagavond 19 november, 19.00-21.30 (18.00 inloop met broodjes en borrel naderhand)
Locatie: Het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, 8121 CM Olst. De locatie is op 5 min loopafstand van het station Olst en bij de locatie is er gratis parkeergelegenheid.
Voor wie: Lokale energie initiatieven, bestuurders, ambtenaren, bedrijven, overige geïnteresseerden.
Informatie: Marlous Goeman: goeman@natuurenmilieuoverijssel.nl / 038-4250966
Aanmelden: door middel van deze link