Themabijeenkomst ‘Duurzaamheid: geen status maar een uitdaging!’

3 december 2014

Themabijeenkomst ‘Duurzaamheid: geen status maar een uitdaging!’

slimme bandenpomp

Op maandag 8 december organiseren de OVKK en Natuur en Milieu Overijssel in het gemeenschapscentrum De Schalm in Mariënheem de themabijeenkomst ‘Duurzaamheid: geen status maar een uitdaging! Duurzame energie is een hot item; zeker in de kleine kernen van Overijssel. Talloze dorpen zijn bezig met het aanbrengen van zonnepanelen op scholen en dorpshuizen. Ook zijn velen actief met energiebesparing, bijvoorbeeld door warmte-isolatie en energiezuinige verlichting.

In de bijeenkomst aandacht voor vragen als: Hoever zijn de kleine kernen met duurzaamheid? Wat zijn de successen? Maar ook, waar doen zich eventuele knelpunten voor en hoe kunnen vastgelopen initiatieven weer vlot getrokken worden? Ongetwijfeld zijn er ook dorpen die zich nog niet bezig houden met duurzaamheid, terwijl ze wel degelijk ambities hebben. Waar zit bij hen dan de bottleneck?

Duurzaamheid is breder ……
Dorpen werken vaak aan veel meer thema’s voor een duurzame leefomgeving. Zoals het realiseren van nieuwe natuur, ecologische landbouw en het tegengaan van voedselverspilling. Waar kun je bij dergelijke initiatieven aankloppen voor advies en ondersteuning?  Om op deze vragen een antwoord te geven organiseren de OVKK en Natuur en Milieu Overijssel de themabijeenkomst ‘Duurzaamheid: geen status maar een uitdaging!’ Aan de themabijeenkomst wordt medewerking verleend door de Saxion Hogeschool. De Saxion Hogeschool verleende de afgelopen jaren ondersteuning aan de 23 dorpen die hebben meegedaan aan de provinciale prijsvraag Duurzaam Dorp.

Gegevens:

Te houden op:            8 december 2014
Aanvang:                     20.00 uur
Locatie:                        Gemeenschapscentrum De Schalm, Nijverdalseweg 30, 8106 AD Mariënheem

Aanmelden bij OVKK: via deze link.