Teken NU de petitie #LaatGroningennietzakken

9 februari 2017

Teken NU de petitie #LaatGroningennietzakken

vismarkt fakkeltochtTegelijkertijd met de fakkeloptocht op 7 februari door de binnenstad van Groningen ging ook de petitie #laatgroningennietzakken online. Heeft u ‘m al getekend? Teken nu, dit is hét moment om sámen een vuist te maken.

TEKEN DE PETITIE

Waarom nu?
In de komende maanden wordt in hoge mate de toekomst van Groningen bepaald. Na de verkiezingen wordt er een nieuw kabinet geformeerd met een nieuw regeerakkoord. Het is niet vanzelfsprekend dat de gaswinning in Groningen daar überhaupt een onderwerp in wordt. De Haagse redenering zal snel zijn: “Het gaswinningsniveau is voor vijf jaar vastgesteld, de NAM vergoedt de schade en er is een NCG die krijgt wat bevoegdheden en wat handgeld. Klaar toch?”

Maar het is niet klaar. Het begint nog maar net. We wonen en werken hier niet veilig (!). De problemen rond schadeherstel zijn nog altijd niet opgelost, veel regelingen functioneren niet zoals ze zouden moeten. En de versterkingsopgave word veel ingrijpender dan het schadeherstel.
Ook uw buurman die nooit schade heeft gehad, krijgt daar mee te maken. Of hij dat nu leuk vindt of niet. Dat kunnen we op z’n beloop laten maar wat voor huizen, wat voor straten, wat voor dorpen houden we dan eigenlijk over? Hoe wonen we en waar werken we straks?

Wij zijn aan zet!
Het is dus aan ons om het actieplan verder te brengen. Ieder vanuit zijn eigen kennis, kunde en mogelijkheden. En massa bereiken we door samen op te trekken en ons als één blok op te stellen en te laten zien.

Uiteindelijk willen we dat heel Nederland vindt dat de situatie in Groningen onacceptabel is en dat alle nodige middelen beschikbaar komen om de aardbevingsproblematiek structureel en duurzaam op te lossen.

U leest alles over het actieplan op: laatgroningennietzakken.nl