Scharrelkids inspiratiedag Jeugd & Jongeren

7 oktober 2015

Scharrelkids inspiratiedag Jeugd & Jongeren

20150921_092825

Ben je op zoek naar inspiratie of praktische tips voor het organiseren van succesvolle jeugdactiviteiten? Hoe je dat grijze schoolplein kunt omtoveren tot een ontmoetingsplek? Waar je samen met kinderen op moet letten bij het verzamelen van eten uit de natuur? En ben je op zoek naar nieuwe werkvormen die bij je doelgroep passen? Kom dan naar de Scharrelkids Inspiratiedag Jeugd en Jongeren die Natuur en Milieu Overijssel, IVN Gelderland en IVN Flevoland op zaterdag 31 oktober 2015 organiseren in Deventer.

De dag is speciaal bedoeld voor natuurgidsen, schoolgidsen, natuurouders, jeugdbegeleiders en andere geïnteresseerden van IVN of andere natuurorganisaties, die actief met jeugd en jongeren zijn. Je bent tevens welkom als je graag met jongeren in de natuur wilt gaan werken en nog niet bij een organisatie bent aangesloten.

Ook in 2015 willen we bouwen aan een groot aanbod van kinderactiviteiten waarin het kind centraal staat. We willen IVN-afdelingen enthousiasmeren om kinderactiviteiten te organiseren. Er zijn al zoveel producten en materialen beschikbaar. Voor de uitwisseling en inspiratie wordt de Scharrelkidsdag georganiseerd.

Doel
Het doel van deze dag is het delen en uitwisselen van ervaringen van IVN afdelingen en natuur- en milieugroepen. Het is een dag vol inspiratie, ontmoeting, uitwisseling en praktisch bezig zijn.

Programma
09.30 Ontvangst met koffie en thee
10.00 Welkom
10.15 Presentatie cursus IVN Natuurouders, een Scharrelkids-product
10.30 Workshopronde 1
12.00 Lunch
12.30 Workshopronde 2
14.00 Workshopronde 3
15.30 Afsluiting

Meer informatie over de verschillende workshoprondes kun je hier bekijken.

Aanmelden
Deelname aan deze dag is gratis! Je kunt je voor deelname aan deze dag opgeven via het aanmeldingsformulier. Meld je uiterlijk aan voor 24/10/2015.

Locatie
De Fermerie, Muggeplein 9, 7411 NW Deventer.

Download hier de uitnodiging: Uitnodiging Inspiratie- en Uitwisseldag Jeugd Jongeren 2015