Samen kunnen we het verschil fietsen

13 april 2015

Samen kunnen we het verschil fietsen

De Fiets Naar Je Werk Week is een laagdrempelig en vrolijk event. We creëren een geweldige gelegenheid om je medewerkers ‘aan de fiets’ te krijgen voor het woon- werkverkeer. En dat is goed voor hen, goed voor de organisatie en – niet te vergeten – goed voor het milieu.

…..voor fietsen naar school
Doe ook mee met je organisatie en laat je medewerkers sponsoren. Bijvoorbeeld door de gerealiseerde besparing op brandstof te doneren. Of door je zakelijke relaties en klanten op te roepen je fietsende medewerkers te steunen.
De opbrengst gaat naar het Nationaal Fonds Kinderhulp. In Nederland leven 400.000 kinderen onder de armoedegrens. Het Nationaal Fonds Kinderhulp heeft voor deze kinderen een speciaal project. Hierbij worden fietsen aan de kinderen gegeven die ze het hardste nodig hebben. Voor 150 euro kan jouw organisatie ervoor zorgen dat een kind naar school kan fietsen. En dat fietst je samen toch zo bij elkaar?

De Fiets Naar Je Werk Week kent alleen maar winnaars
Fietsen naar het werk kent heel veel voordelen. Een paar cijfers. Gezondheid: iemand die regelmatig naar zijn werk fietst is minder vaak ziek. Portemonnee: de potentiële winst van fietsen naar het werk kan oplopen tot 27 miljoen euro besparing op verzuimkosten op jaarbasis en een lease-rijder is gemiddeld 32 keer zo duur als een fietsende medewerker.
Milieu: een fietsritje van 8 kilometer scheelt 1 kg CO2, 1 gram fijnstof en 7 gram stikstofdioxide. Met de fietscalculator voor bedrijven reken je eenvoudig uit hoeveel kosten je kunt besparen als medewerkers die nu met de auto naar het werk gaan, gaan fietsen.

Meedoen is eenvoudig
Meedoen met de Fiets Naar Je Werk Week levert je organisatie dus veel op. Bovendien is het heel gemakkelijk om je medewerkers erbij te betrekken.
1. Meld je organisatie aan als team
a. Ga naar www.fietsnaarjewerkweek.nl en klik op ‘fiets mee’
b. Maak een keuze tussen aanmelden via e-mail, facebook, etc.
c. Geef aan dat je ‘Samen met anderen in een team’ fietst
d. Maak nu gemakkelijk een teampagina en eigen pagina aan

2. Nodig je medewerkers uit om mee te doen, met de directe link naar jouw teampagina. Voor de promotie op de werkvloer is er een Fiets Naar Je Werk Week pakket. Hierin zitten posters, leaflets, updates voor intranet en een e-mailing. Interesse in dit pakket? Neem dan contact op met s.vantwillert@natuurenmilieu.nl.
3. Iedere werknemer krijgt een eigen persoonlijke sponsorpagina, om gemakkelijk
sponsoren te werven. Doe mee. Met z’n allen kunnen we het verschil fietsen.
4. Deel je organisatie/ teampagina om sponsors te werven. Bijvoorbeeld via socialmedia,corporate website of nieuwsbrief. Zo laat je gelijk zien dat dat jouw organisatie en je collega’s zich inzetten voor een goede zaak!

fietsbel