Red de bijen en de vogels

2 december 2014

Red de bijen en de vogels

bij 02-12-2014In stilte sterven miljarden bijen en komt onze hele voedselketen in gevaar. Bijen maken niet alleen maar honing – ze vormen een groots nederig werkvolk dat 75% van onze belangrijkste voedselgewassen bevrucht. Binnen enkele dagen kan het Nederlandse parlement giffen verbieden die veel wetenschappers verantwoordelijk houden voor het afsterven van de bijen — en nu ook de vogels.

Pesticiden genaamd neonicotinoïden, worden sterk in verband gebracht met de teloorgang van bijenkolonies, en de afname van wilde vogels op het platteland. In een niet-bindende stemming, heeft een meerderheid van de Tweede Kamer al voor een ban op deze giftige chemicaliën gestemd. Nu beschikken ze over een kans om deze pesticiden een halt toe te roepen, maar bedrijven lobbyen echter met man en macht om het landbouwgif niets in de weg te leggen.

De volgende stap om onze bijen te beschermen is een debat komende donderdag in de Tweede Kamer. Als 20,000 mensen deze oproep ondertekenen, dan zal een parlementariër onze petitie regelrecht in het parlement brengen!
Klik hier om de oproep te ondertekenen en de bijen en de vogels van Nederland te beschermen.