Poepkasteel voor schoon water

11 februari 2014

Poepkasteel voor schoon water

Sesamstraat-acteur Frank Groothof las afgelopen zaterdag voor uit Poepkasteel op Boot Holland. Het prentenboek is gemaakt om watersporters te wijzen op het lozingsverbod van toiletwater en het belang van schoon vaar- en zwemwater. Kinderen kunnen in de stand van Het Friese Merenproject aanschuiven bij verschillende voorleesmomenten.

‘Poepkasteel’ is vlot geschreven door Lida Dijkstra en heeft prachtige illustraties van Natascha Stenvert. Het prentenboek vertelt over de avonturen van Pip Snater, Frok en Otje en hoe zij leren inzien hoe belangrijk schoon water is. Sesamstraat-acteur Frank Groothof las zaterdag 8 februari op drie tijdstippen voor uit ‘Poepkasteel’. Iedereen kreeg het boekje gratis mee naar huis.

Campagne voor schoon water

Het prentenboek is een initiatief van Recreatieschap De Marrekrite, de Friese Milieufederatie en Het Friese Merenproject. Het boek sluit aan bij de campagne Stop lozing afvalwater, lekker fri(e)s!’De campagne wijst watersporters op het lozingsverbod van toiletwater. De Friese meren zijn nu immers lekker schoon zwemwater en geen riool. Niemand wil toch zwemmen, varen of pootje baden tussen andermans uitwerpselen?