Plan Boom interviewt Prinses Irene

9 november 2022

Plan Boom interviewt Prinses Irene

“Wat je doet als individu, doet ertoe” dat is een van de boodschappen die Prinses Irene deelt tijdens haar interview met Plan Boom. De Prinses zet zich al jaren in voor de natuur en verteld in dit interview over haar eigen stichting, de rol van jongeren en het belang van bomen.

Hoopvol

“Ik ben toch hoopvol”, begint Prinses Irene. “Met het rapport van Remkes lijken we er eindelijk van te zijn doordrongen dat we de natuur centraal moeten stellen. Er wordt duidelijk gezegd dat we het klimaat en het ecosysteem de ruimte moeten geven om te herstellen. En als we uitgaan van het grote ecosysteem, en niet van alle afzonderlijke problemen, krijg ik hoop. We moeten inderdaad het herstel van de basis van het leven, de natuur, als uitgangspunt nemen.”

Jonge mensen en educatie

“Jonge mensen en educatie vormen een belangrijke route om mensen mee te nemen in de veranderingen. Daarom is het belangrijk dat we de natuur weer veel meer terugbrengen in het onderwijs. Gelukkig zie ik daar goede ontwikkelingen. Zo zijn we met onze Stichting NatuurCollege nieuwe samenwerkingen aangegaan met het beroeps- en wetenschappelijk onderwijs.”

De individu

“Wat je doet als individu, doet ertoe. Wat je eet, hoe je je vakantie houdt, hoe je met elkaar omgaat. Het is belangrijk dat je je daarvan bewust bent. Ik denk dat mensen vaak niet beseffen hoe belangrijk ze zijn in het geheel.

Plan Boom

“Ik word heel blij van initiatieven als Plan Boom. Dat jullie bewust kiezen voor inheemse boompjes, is belangrijk. Het moet passen binnen ons ecosysteem. Ik vind het ook mooi om te zien dat er zoveel mensen bij betrokken zijn. Heel terecht dat Plan Boom een plek heeft gekregen in de Trouw Duurzame Top 100.”

 

Met het project Plan Boom planten we 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied in heel Nederland. Voor en door burgers. Hiermee verkleinen we onze CO2-uitstoot, bevorderen we biodiversiteit en wordt onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Iedereen kan zelf bijdragen en kan in de eigen woonomgeving daarvan de vruchten plukken.

Dit waren enkele highlights uit het interview. Lees het hele interview met Prinses Irene op de website van Plan Boom