Overijssel kleurt groen in 2020

11 februari 2015

Overijssel kleurt groen in 2020

DSC02007Binnenkort zijn de provinciale verkiezingen (en waterschapsverkiezingen). Je merkt er nog weinig van, maar heel binnenkort kunnen we wel weer wat verkiezingsgeweld verwachten. In juni 2014 zijn de meeste partijen al begonnen met het schrijven van hun verkiezingsprogramma’s. Wij hebben ze in die tijd in persoonlijke gesprekken bijgepraat over actuele groene Overijsselse thema’s. Nieuwe ontwikkelingen en mooie kansen voor een groener en duurzamer Overijssel. In de brochure Overijssel kleurt groen in 2020 hebben we deze beknopt beschreven in vijf thema’s: gezamenlijk Overijssel, energie Overijssel, natuurlijk Overijssel, groenstedelijk Overijssel en circulair Overijssel. De bal ligt nu bij de politieke partijen en in maart 2015 bij u.

Hoe groen kan het worden? Wat voor mooie initiatieven vinden er al plaats? Maar ook, wat kan nog mooier en groener? Wij zien het wel voor ons, een energiefonds voor kleinere duurzame energie initiatieven, het betrekken van bewoners bij agrarische natuurverenigingen en gebiedscollectieven, extra inzet op de ontwikkeling van klimaat actieve steden, een taskforce voedselverspilling en een CE50 van innovatieve ondernemers die een impuls willen geven aan de circulaire economie. Het zijn maar een paar voorbeelden uit onze brochure Overijssel kleurt groen in 2020.

Belangstelling en meer weten?
Wil je de brochure ontvangen of graag gebruik maken van de PowerPoint die we hebben gemaakt. Neem contact op met Livia Leysen, let. (038) 4250976 of mail: leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl. Ook voor overige informatie over Overijssel kleurt groen in 2020.