Onbezorgd naar buiten met de ‘Teek Away’ App

9 april 2014

Onbezorgd naar buiten met de ‘Teek Away’ App

Deze week berichtte het RIVM over een explosie aan teken in de natuur. Een belangrijke waarschuwing voor wie de natuur intrekt: wees goed voorbereid en controleer ’s avonds je lijf op teken. Om je hierbij te helpen heeft Natuur en Milieu Overijssel een handige App ontwikkeld die je gratis kunt downloaden voor iOS (Apple) in de App Store en voor Android in de Play Store.

Alhoewel tekenbeten meestal vrij onschuldig zijn, kun je wel erg ziek worden van besmette teken. Teken kunnen namelijk de ziekte van Lyme en andere tekenbeetziekten overdragen. Hoe kun je een tekenbeet voorkomen? Hoe herken je een teek en wat moet je doen als je een tekenbeet hebt opgelopen? Om eenvoudig en slim met teken om te gaan, heeft Natuur en Milieu Overijssel de teken-App ‘Teek Away’ ontwikkeld.

Misverstanden
Omdat er veel misverstanden over teken bestaan, bevat de ‘Teek Away’ App ook achtergrondinformatie. Zo vallen teken bijvoorbeeld niet uit bomen, maar stappen vanuit gras of dode bladeren over op passerende mensen. En het is absoluut niet slim om voor het verwijderen de teek met zeep of alcohol te verdoven.

Bekijk ook ons YouTube Filmpje over de Take Away app