NP RES lanceert leeromgeving energieparticipatie.nl

12 oktober 2020

Nationaal Programma RES lanceert de leeromgeving www.energieparticipatie.nl

In de 30 RES-regio’s wordt volop gewerkt aan plannen voor de opwekking van duurzame energie. Niet alleen door ambtenaren en bestuurders, maar ook volksvertegenwoordigers, inwoners, maatschappelijke partijen, initiatiefnemers en marktpartijen worden daarbij betrokken. Want participatie is een essentieel onderdeel van de transitie naar duurzame energie.

Maar wie betrekt wie bij de plannen en op welk moment? Daarbij helpen kennis en informatie, maar ook praktijkvoorbeelden en praktische tools. Daarom lanceert het Nationaal Programma RES de nieuwe online leeromgeving www.energieparticipatie.nl. Een leeromgeving boordevol waardevolle informatie van en voor elkaar. Over alles wat van belang is bij het meepraten, meedenken en meedoen bij het opwekken van duurzame energie.

Bezoekers kunnen de meest recente kennis opdoen over de mogelijkheden, vormen en doelen van participatie bij duurzaam opwekken van energie. Die kennis helpt hen om weloverwogen keuzes te maken bij het inrichten van- of deelnemen aan participatie. Ook kunnen zij kennis en ervaringen delen, zodat iedereen ervan kan leren.

Daardoor groeit de leeromgeving. Zodat straks nóg veel meer kennis te raadplegen is. Want bij de grote opgave waar we voor staan, is betrokkenheid van zowel goed geïnformeerde ambtenaren en bestuurders, als volksvertegenwoordigers, inwoners, maatschappelijke partijen, initiatiefnemers en marktpartijen van groot belang.

Bezoek de leeromgeving

 

Tags: