Nog tien dorpen in de race voor Duurzaamste Dorp

16 juni 2014

Nog tien dorpen in de race voor Duurzaamste Dorp

Afgelopen maanden hebben inwoners van 21 dorpen in Groningen geschreven aan hun plan voor een duurzaam en leefbaar dorp. De jury heeft na zwaar beraad 10 plannen genomineerd die kans blijven maken op de hoofdprijs van € 5.000 met coaching. Deze prijs wordt uitgereikt in het kader van de Duurzame Dorpen Verkiezing, een initiatief van Groninger Dorpen, Natuur en Milieufederatie Groningen, Roeg & Roem en Summersalt in samenwerking met de provincie Groningen.

De initiatieven die in de race zijn voor de hoofdprijs: Vriescheloo (dorpsschooltuin), Blauwestad (parkplan), Appingedam (overkapping skatebaan), Stedum (dorpstuin), Westerwijtwerd (bijendorp), Slochteren (duurzame energie), ’t Zandt (ontdekkingstuin), Zuidhorn (duurzame hangplek), Schouwerzijl (dorpsmoestuin) en Winsum (duurzame jeugdsoos).

Prijsuitreiking
Tijdens de feestelijke slotavond donderdag 26 juni zal gedeputeerde Staghouwer de winnaars bekend maken. Niet alleen de hoofdprijs wordt uitgereikt. Meerdere plannen zullen beloond worden met een financiële bijdrage of een coach om ze een stap verder te helpen. Het plan dat van het publiek de meeste aardappels ontvangt, wint de publieksprijs ter waarde van € 2.500. Kortom een avond vol winnaars. Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.DuurzameDorpenGroningen.nl.

 

Foto: Atsje Straatsma