Nacht van de Nacht: honderden activiteiten in het donker

25 oktober 2018

Nacht van de Nacht: honderden activiteiten in het donker

Op zaterdag 27 oktober is het de Nacht van de Nacht. Overal in Nederland doven gemeenten en bedrijven dan op honderden plekken de verlichting van kantoren, monumenten, kerken en torens om aandacht te vragen voor het klimaat en energiebesparing op licht. Dit jaar vindt de landelijke aftrap van het evenement plaats in de Utrechtse Dom!


Mag het licht uit

Cabaretier en ambassadeur Vincent Bijlo zal het publiek in de Dom verrassen met een licht-donker cabaret en om 20:00 uur bij de aftrap van de Nacht van de Nacht zal stadsbeiaardier Malgosia Fiebig ‘mag het licht uit’ spelen van De Dijk.

Nachtfotografie

In Fort Vechten zullen ambassadeurs Govert Schilling en Johan van der Wielen een masterclass sterrenkunde en nachtfotografie geven en kunnen bezoekers een lichtjesroute lopen op een donker fort. Daarnaast staan er op het middenplein telescopen opgesteld en kunnen gasten in de barak dansen in de Silent Disko onder een sterrenhemel.

500 nachtactiviteiten

Tijdens de Nacht van de Nacht gaat bij zo’n 300 bedrijven en gemeenten in Nederland de verlichting uit en worden er zo’n 500 nachtactiviteiten georganiseerd voor jong en oud. Van deze activiteiten zijn er 89 restaurants die een heerlijk diner verzorgen bij kaarslicht. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er  ook een aantal restaurants bezocht door onze ambassadeur, Vincent Bijlo. Hij zal hier de gasten verrassen met een licht-donker cabaret tijdens het diner.

Zien, proeven en beleven

Ga bijvoorbeeld romantisch dineren bij restaurant de Bank en Co in Bunnik. Of ga op avontuur in de nacht in speelwoud centrum de Woudreus. Volg een workshop nachtfotografie in Stoutenberg of Darthuizen. Zaterdag is er in het donker van alles te zien, te proeven en te beleven!

Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor activiteiten bij jou in de buurt