Nacht v/d Nacht-campagne vraagt bedrijven licht uit te doen

31 juli 2017

Nacht v/d Nacht-campagne vraagt bedrijven licht uit te doen

Op zaterdag 28 oktober vindt voor de 13e keer de Nacht van de Nacht plaats. In die nacht worden er in heel Nederland honderden activiteiten in het donker georganiseerd en doven gemeenten en bedrijven de lichten. Dit jaar staan de bedrijven centraal in de campagne. In iedere Provincie ontvangen de 200 grootste bedrijven aanbevelingen voor duurzaam verlichten met een persoonlijke oproep om de lichten te doven tijdens de Nacht van de Nacht.

Dineren bij kaarslicht
Daarnaast roepen de Natuur en Milieufederaties restaurants op om tijdens de Nacht de lichten uit te doen en de kaarsen aan. De wens is om in iedere provincie minimaal één romantisch “Nacht restaurant” te laten deelnemen. Studenten van de Hogeschool Utrecht bedachten de actie en maakten samen met Vincent Bijlo en een van de deelnemende restaurants een filmpje:

Meer evenementen dan ooit
Afgelopen jaar was de Nacht van de Nacht met 45.000 bezoekers groter dan ooit. Er werden maar liefst 470 evenementen in het donker georganiseerd. 178 gemeenten en bedrijven doofden de verlichting van gebouwen, landmarks en reclameverlichting tijdens de Nacht. André Kuipers, Vincent Bijlo, Govert Schilling, Anita Witzier, Marga Hoek en Maurits Groen zijn enkele van de ambassadeurs van de Nacht van de Nacht. Ze roepen bedrijven in radio- en tv spots en op social media op om mee te doen met de Nacht van de Nacht.

Bedrijven centraal
Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en wordt ieder jaar iets lichter. Maar die toename lijkt te stoppen. Dat komt met name omdat overheden op steeds meer plekken de verlichting doven of dimmen en overstappen op energiezuinige ledverlichting. Bedrijven verlichten vaak nog te veel en te lang. Met ledlampen en nieuwe technieken kun je als bedrijf veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen. Meer dan 2000 Nederlandse bedrijven ontvangen daarom aanbevelingen voor duurzaam verlichten en worden opgeroepen om de reclameverlichting in de nacht te doven.

Aanmelden
Bedrijven en restaurants kunnen zich eenvoudig aanmelden via de website.