Loop mee met de Klimaatmars in Amsterdam en Middelburg

26 maart 2024

Loop mee met de Klimaatmars in Amsterdam en Middelburg

Na een aantal eerdere succesvolle edities is de landelijke Klimaatmars terug. Deze keer vindt de mars plaats op 31 mei op de Zuidas in Amsterdam. In dezelfde maand organiseren betrokken jongeren in Zeeland de Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars. Lees hieronder meer over deze twee initiatieven.

Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars

Zeeland heeft een unieke natuur. Ze is verweven met de zee, de duinen en het lage land erachter. Iets om trots op te zijn en om heel goed voor te zorgen. En dat laatste gebeurt nog steeds niet genoeg, vinden de Zeeuwse jongeren Gwendolyn, Sal, Jan en Teshuwah. Er wordt zelfs steeds meer natuur vernietigd en vervuild. Het is nu écht tijd om voor het klimaat te zorgen en naar de stem van de natuur te luisteren. Dat geluid gaan de jongeren met zoveel mogelijk andere Zeeuwen laten horen tijdens de Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars op zaterdag 25 mei 2024 in Middelburg.

In 2019 organiseerde ZMf al de Zeeuwse Klimaatmars, waarin zo’n 500 mensen meeliepen. Nu, 5 jaar later, is het beschermen van de natuur en het klimaat nóg belangrijker. De boodschap van de mars in 2024 is daarom nog dringender.

In het kort
Datum: zaterdag 25 mei
Tijd: 14:00 tot 16:00
Locatie: Abdijplein in Middelburg

Lees meer over de mars

Klimaatmars Zuidas

De klimaat- en natuurcrisis bedreigt alles wat ons lief is. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nú voor slachtoffers, chaos en verwoesting. Maar, wat doen grote bedrijven? Ze blijven doorgaan met het financieren en faciliteren van nieuwe verwoestende projecten waarmee ze mensen en milieu uitbuiten. Een leefbare wereld glipt door onze vingers heen dus het is hoog tijd om weer van ons te laten horen! Daarom willen de organisatoren op vrijdag 31 mei met tienduizenden mensen de Zuidas overspoelen en aan deze bedrijven laten zien dat de maat vol is. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij de mars en het aansluitende ‘protestival’.

In het kort
Datum: vrijdag 31 mei
Tijd: 14:00 tot 18:00
Locatie:  Zuidas, Amsterdam

Lees ook ons andere nieuws