Lieke Vullings wint Gelderse Pluk-prijs

10 maart 2015

Lieke Vullings wint Gelderse Pluk-prijs

€250,- voor realisatie plan BosrijkPluk-prijs_Gld_2015

Lieke Vullings uit Groesbeek heeft de Gelderse Pluk van de Petteflet-prijs 2015 gewonnen. Lieke wil met haar plan ‘Bosrijk’, waaraan ook Marcel Kamp en anderen hebben meegeschreven, een echt natuurlijk bos realiseren.

In het ketelwald, de oude naam voor het bos op de stuwwal van Nijmegen tot voorbij Kleve, willen ze een corridor van bos aanwijzen die zich meer natuurlijk kan ontwikkelen, met uiteindelijke echt oude bomen, veel dood hout en bijzondere flora en fauna. Op 5 maart ontving Lieke uit handen van GNMF-directeur Volkert Vintges de prijs, een cheque ter waarde van €250,-. Ook zullen we haar nomineren voor de landelijke Pluk van de Petteflet-prijs. Hieraan is een bedrag van € 3.000,- verbonden.

Pluk viert feest met copyrightPluk

Bij haar 40-jarig bestaan in 2011 nam de GNMF het initiatief tot de Pluk van de Pettefletprijs. De GNMF voelt zich verwant aan de hoofdpersoon uit het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt, met illustraties van Fiep Westendorp. Ze zijn even oud en komen hun leven lang op voor de leefbaarheid en de natuur in hun omgeving. De eeuwig jonge Pluk voorkomt dat de Torteltuin, een groen paradijsje in de stad, ten prooi valt aan een projectontwikkelaar. Ook redt hij de Krullevaar, een met uitsterven bedreigde vogel.

Landelijke prijs

De Nijmegenaar Jochem Kühnen was met zijn stadsvogelproject de eerste winnaar van de prijs. Vorig jaar ging de prijs naar Jelle Miedema voor zijn initiatief De Makkelijke Moestuin.

Met de landelijke Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs laten de Natuur en Milieufederaties en Vroege Vogels zien dat veel mensen de handen uit de mouwen steken voor een mooi en duurzaam Nederland. Dit jaar bestaat de prijs uit een bedrag van €3.000,-, bestemd voor de uitvoering van het initiatief.