Lichthinderlijke plekken aan het licht gebracht

10 maart 2014

Lichthinderlijke plekken aan het licht gebracht

LichthinderStoor jij je ook weleens aan onnodige nachtelijke verlichting van bedrijfspanden, parkeerplaatsen, reclameborden of sportcomplexen? Ken je locaties waar dit beter kan? Natuur en Milieu Overijssel is op zoek naar lichthinderlijke plekken in de provincie. Samen met andere organisaties gaan wij op zoek naar een oplossing!

Nederland is één van de meest verlichte landen van de wereld. Jaarlijks verspillen we miljoenen euro’s door inefficiënte verlichting, bijvoorbeeld slecht afgeschermde lichtbronnen waarbij het licht deels omhoog straalt.  Aangezien elektrische verlichting fossiele brandstoffen verbruikt, vormt lichthinder ook een aanslag op het milieu.
Ook voor dieren en planten is het belangrijk dat de nachten duister blijven.  Veel diersoorten in Nederland zijn ’s nachts actief. Een overdaad aan licht verstoort het bioritme van allerlei dieren en planten en kan een heel ecosysteem ontwrichten.

Wil je een lichthinderlijke plek melden? Stuur dan voor 10 april een e-mail naar Loet van der Heijden, heijden@natuurenmilieuoverijssel.nl  met een korte omschrijving van de locatie en de lichthinder. We zijn benieuwd naar je reactie!