Lekker naar de BioBoer op 17 en 18 juni

14 juni 2017

Lekker naar de BioBoer op 17 en 18 juni

Lekker naar de BioBoerIedereen die zelf eens wil ervaren wat biologisch boeren zo uniek maakt kan komend weekend ‘Lekker naar de BioBoer’. Het weekend is dé gelegenheid om in contact te komen met de bioboer en te ontdekken dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Beleef een leuke dag uit, kijk, ruik, proef en neem deel aan een van de vele activiteiten. Laat je inspireren en daarna zal ook jij vol overtuiging ‘achter biologisch’ staan.


Activiteiten
Op zaterdag 17 en zondag 18 juni stellen biologische boeren en boerinnen in heel Nederland hun bedrijf open voor publiek. Ze vertellen alles over hun bedrijf en je kunt meegenieten van tevreden koeien, modderige biggen en volle akkers met gezonde groenten. Tijdens ‘Lekker naar de BioBoer’ is er van alles te doen: er zijn rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. Daarnaast kun je kalfjes knuffelen, zelf fruit plukken, wijn proeven of boter schudden. Voor de kinderen is er ook van alles te doen: van speurtochten tot knutselen en van hooibalen klimmen tot eitjes rapen. Haal je ‘BioBoerenBewijs’ en ontdek zelf wat bio zo leuk maakt! Op de website kan je zoeken naar boerderijen in jouw provincie.

Fietsroutes
Verder vind je op de website prachtige fietsroutes langs diverse biologische boerderijen. Er zijn 5 nieuwe routes! Wil je lekker fietsen door het platteland en onderweg je tas volladen met lekkers van de boerderij? Bekijk de 40 fietstochten voor een route bij jou in de buurt.

Bron: www.lekkernaardebioboer.nl, een project van Bionext