Laatste kans voor Zeeuwse Brouwersdam

14 september 2017

Laatste kans voor Zeeuwse Brouwersdam

160420 brouwersdam zicht op zuidkant brouwerseiland kleinZeeuwse en Zuid-Hollandse natuurorganisaties, surfers en bewoners geven de strijd tegen de komst van Brouwerseiland niet op. Ze zijn een crowdfundingscampagne gestart waarmee ze geld inzamelen om naar de Raad van State te stappen. Alleen die kan de komst van het villapark Brouwerseiland nog stoppen. Gelukkig loopt de campagne als een trein: in een paar dagen tijd is door meer dan 400 mensen al ruim €10.000 gedoneerd. Het laat de enorme betrokkenheid zien bij het prachtige gebied.

Onbegrijpelijk
Ondanks enorm maatschappelijk protest heeft de gemeente Schouwen-Duivenland ‘ja’ gezegd tegen de aanleg van het villapark Brouwerseiland aan de Brouwersdam. Onbegrijpelijk want het villapark zal de horizon gaan domineren. Natuur gaat verloren, een internationale surfspot is in het geding en het belemmert de publieke toegang van het gebied. Ira van Harras, directeur van de Zeeuwse Milieufederatie: “Daarom stappen we naar de Raad van State, want alleen die kan de bouw nog stoppen. Financiële steun is daarbij hard nodig!”

In strijd met Nederlandse en Europese regels
De kansen bij de Raad van State schatten de initiatiefnemers hoog in. De bouw van villapark Brouwerseiland past namelijk niet in Nederlandse en Europese natuurwetgeving. Maar procederen kost veel geld.

Help mee, bescherm de Zeeuwse kust!
Help mee in de strijd voor het behoud van het mooie Zeeuwse kustlandschap en een open Brouwersdam. Ga naar www.voorjebuurt.nl/campaigns/stop-brouwerseiland voor meer informatie en een donatie.