Kom ook naar de eindstrijd Waste Battle in Hedon

28 mei 2015

Kom ook naar de eindstrijd Waste Battle in Hedon

DSCF4799Terwijl de leerlingen van de Parkschool nog volop bezig zijn met de Waste Battle dagen, zijn we inmiddels begonnen met de voorbereidingen van de eindbattle in Hedon. Wij nodigen jullie van harte uit om aanwezig te zijn bij deze feestelijke en super spannende eindbattle op vrijdag 29 mei. Naast de zes teams die het tegen elkaar gaan opnemen, zijn ook ouders, klasgenoten, docenten en andere supporters uitgenodigd. Tijdens de eind battle presenteren de zes beste teams hun oplossing voor het voorkomen van zwerfvuil. Ieder team krijgt daar 3 minuten voor, waarna de juryleden 3 minuten hebben om verhelderende vragen te stellen.

De zes teams bestaan uit twee teams van Hogeschool Windesheim, twee teams van gymnasium Celeanum en twee teams van basisschool de Parkschool. Deze teams hebben tijdens de Waste Battle de voorronde op hun school gewonnen en gaan het op vrijdag 29 mei tegen elkaar opnemen. We verwachten dat een hele spannende wedstrijd, want er staat veel op het spel en de studenten en leerlingen zijn zeer gemotiveerd en hebben bijzondere oplossingen bedacht. Het winnende team gaat er met een vette cheque vandoor en krijgt hulp van onze partners om het idee te realiseren. De zeskoppige jury bestaat uit afgevaardigden van onze partners. Welk team gaat winnen? Welk idee is volgens de jury het meest effectief en innovatief in het voorkomen van zwerfvuil? Welk idee gaan we in Zwolle uitvoeren? Vrijdag weten we het. Wethouder Filip van As zit namens de gemeente Zwolle in de jury en zal de hoofdprijs uitreiken.

 Voorkomen van zwerfvuil
De Waste Battle Zwolle onderscheidt zich van andere zwerfvuilprojecten doordat het inzet op de preventie van zwerfvuil en door jongeren,  die zelf een grote bijdrage leveren aan het probleem , de oplossing laten verzinnen. Vernieuwend  is ook de lesmethode die gebruik  maakt van een game-achtig beloningssysteem en last but not least de inzet van partners bij de realisatie van het winnende idee.  Partners zijn de Gemeente Zwolle, NOVON, Rabobank  IJsseldelta, AKG Kunststofgroep BV, Jansen vastgoed en ROVA-Mooi Schoon. Zij stellen hun expertise, netwerk en fondsen beschikbaar.  De Waste Battle Zwolle is een initiatief van Gooitz, Natuur en Milieu Overijssel en Hogeschool Windesheim.

Waar en wanneer?
Kleine zaal van Hedon. Adres:  Burgemeester Drijbergsingel 7 in Zwolle.  De eind battle is van 14.00-16.15 uur. De deuren gaan om 13.30 uur open.