Kom bomen planten op 7 december!

19 november 2019

Kom bomen planten op 7 december!

Tijdens de nationale dag van de vrijwilliger gaat Plan Boom van start met een grote boomplantactie op Landgoed Houdringe in Utrecht (gemeente De Bilt). De bomen die we gaan planten zijn de eerste van 10 miljoen bomen die de komende vier jaar geplant gaan worden.

Aan de slag

We gaan deze dag struweelhagen en 37 fruitbomen planten en we kunnen daar nog hulp bij gebruiken! We zoeken enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om een ochtend de handen uit de mouwen te steken. Dus ben je graag buiten? Heb je zin om een ochtend actief in de natuur bezig te zijn? Meld je dan hier aan.

Plan Boom

Zo’n 20 procent van de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door ontbossing. Er zijn steeds minder bomen om CO2 op te nemen uit de lucht. Ook Nederland ontbost nog steeds en daar willen we iets aan doen. De komende vier jaar gaan wij, mede dankzij de Postcode Loterij, 10 miljoen extra bomen planten door heel Nederland. De bomen helpen om de hoeveelheid CO2 te verminderen en maken bovendien onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we veel hulp nodig. Iedereen kan straks in zijn eigen omgeving een concrete bijdrage leveren aan het klimaat door te helpen de bomen te planten in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied.
Lees meer over Plan Boom

De boomplantactie op 7 december wordt georganiseerd door: De Natuur en Milieufederaties, Landschappen NL, Utrechts Landschap, Landschap Erfgoed Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht.

 

Tags: