Groningen trekt aan de bel!

1 september 2016

Groningen trekt aan de bel!

Op vrijdagavond 9 september organiseert Milieudefensie, in samenwerking met onder andere de NMG een demonstratie op de Grote Markt van 19.00 – 21.00 uur met betrekking tot het gaswinningsbesluit. In de derde week van september wordt in Den Haag door de Tweede Kamer besloten over het voorgenomen gaswinningsbesluit van minister Kamp. In de aanloop daar naartoe moeten we als Groningers laten zien dat dit onderwerp Groningen nog steeds raakt.

De NMG houdt zich actief bezig met het aardbevingsdossier. Zowel wanneer het gaat over de gaswinning, als over de leefbaarheid (NMG is kartrekker van het project lokale energietransitie) in het gebied. Onze werkwijze is bij voorkeur meedenken en de verbinding zoeken. Soms, zoals nu rondom het gaswinningsbesluit, proberen we ons doel te bereiken door het indienen van een zienswijze.

De aardbevingsproblematiek vraagt, naar onze mening, nu ook om actie op een ander front, dat van de demonstratie. Wij voelen ons verbonden met de inwoners van Groningen en vinden dat veiligheid boven geld gaat, vandaar dat wij als NMG zichtbaar en actief deelnemen.

Wij roepen dan ook actief op deel te nemen om het motto ‘Groningen trekt aan de bel’ te onderschrijven en Den Haag écht wakker te schudden. Hieronder alle informatie over de demonstratie:
Hieronder de oorspronkelijke oproep van Milieudefensie:
Ook jij kunt het verschil maken voor Groningen! Samen trekken we aan de bel om de gaswinning te stoppen.

Door het winnen van aardgas is veilig wonen voor veel Groningers niet meer vanzelfsprekend. Veel schade is niet vergoed en cultureel erfgoed nog in gevaar. Toch blijft de overheid inzetten op gas. Eind september besluit de Tweede Kamer hoeveel gas de NAM de komende jaren mag winnen.

Als we aardbevingen door gaswinning willen voorkomen en het klimaat willen beschermen moet de gaskraan helemaal dicht. Wij gaan nu, samen met jou, de Tweede Kamer duidelijk maken dat de gaswinning terug moet naar nul. Kom in actie, doe mee!

Op 9 september trekken we massaal aan de bel: met honderden tegelijk. Zo maken we minister Kamp duidelijk dat de gaswinning Groningen nog steeds raakt! Vergeet niet je eigen (fiets)bel mee te nemen.

Het wordt pas echt krachtig als we er allemáál zijn. Burgemeesters, raadsleden van alle politieke kleuren, muzikanten, schooljuffen, boeren en buitenlui, wetenschappers, ondernemers, duurzame doeners, studenten, ambtenaren, vaders, moeders, opa’s en oma’s. Jij dus ook!

Datum: vrijdag 9 september 2016
Tijd: start 19.00 uur en ‘Trek aan de bel’ om 21.00 uur.
Locatie: Grote Markt, Groningen
Laat ons weten dat je komt via doe.mee@milieudefensie.nl o.v.v. Groningen

Milieudefensie organiseert deze manifestatie in samenwerking met GBB, Recht voor Groningen, Groninger Gas Beraad, Urgenda, Fossielvrij Groningen, Groninger Gas Verzet, Grek, Onze Klei, Goan veur Grunn, Houd Groningen Overeind, Natuur en Milieufederatie Groningen, Provincie en gemeenten.