Groene initiatieven en scholen uit Zwolle leggen bloemenlint aan door de stad

18 april 2016

Groene initiatieven en scholen uit Zwolle leggen bloemenlint aan door de stad

image-4442515

Op vrijdag 22 april leggen diverse groene initiatieven en basisscholen uit Zwolle voor het tweede jaar een bloemenlint aan door de hele stad. Inwoners uit Zwolle zijn  van harte uitgenodigd tijdens de officiële opening bij Groene kinderopvang ’t Werkel in Stadshagen. Ze kunnen meehelpen met zaaien en krijgen na afloop een lekker ijsje.

Ook al zijn veel mensen bang voor bijen, het zijn eigenlijk hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Maar de bijen hebben het moeilijk omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is. De oorzaak hiervan is onder andere een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In de landbouw zien we monoculturen en in de steden worden tuinen betegeld. Om de bijen in Zwolle een handje te helpen, organiseren tientallen groene initiatieven en basisscholen op 22 april de aanleg van een gezamenlijk bloemenlint door de stad.

Feestelijke opening
Op vrijdag 22 april is er een feestelijke opening van het bloemenlint bij Groene kinderopvang ’t Werkel in Stadshagen (Schuilenburgstraat 29/31). De initiatiefnemers nodigen iedereen om 14.00 uur uit om mee te komen zaaien. Na afloop krijgt iedereen een lekker ijsje. Deelname is gratis! Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Groene Loper Zwolle: www.facebook.com/groeneloperzwolle

Bloemenlint
Een bloemenlint is een aaneengeschakelde ketting van tuinen, perken, boomspiegels en braakliggende stukken grond met kleurrijke bloemen waar insecten zoals bijen en vlinders van houden. Hiermee is er in Zwolle extra voedsel te vinden voor bijen en alle kleurrijke bloemen geven de stad ook een vrolijke uitstraling.

Groene Loper Zwolle
Het aanleggen van het bloemenlint is één van de activiteiten die groene initiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Zwolle. De Groene Loper Zwolle heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle.