Geslaagd minisymposium Transitie en warme woorden voor Anneke Schäfer

26 maart 2018

Geslaagd minisymposium Transitie en warme woorden voor Anneke Schäfer

Op dinsdagmiddag 13 maart organiseerden we een minisymposium over transitie en namen we afscheid van Anneke Schäfer. De bijeenkomst vond plaats in Vleugel-F van de oude biologiefaculteit in Haren, tegenwoordig bekend als de Biotoop.

Op het programma stonden een inleiding door complexiteitsexpert Govert Geldof, en een lezing van Eline Ringelberg, die samen met haar partner akkerbouwbedrijf de Kloosterplaats runt in Muntendam. Ellen van der Werff, van de vakgroep Environmental Psychologie verzorgde een lezing over de psychologie achter de energietransitie.

Na de lezingen was er tijd voor een uitgebreide netwerkborrel met een speech van Anneke zelf waarna zij op warme woorden kon rekenen van voorzitter van de Raad van Toezicht Hans-Paul Klijnsma, gedeputeerde Henk Staghouwer en Marco Glastra, directeur van het Groninger Landschap – namens de terreinbeherende organisaties. Nieuwe directeur-bestuurder Jan-Willem Lobeek maakte van de gelegenheid gebruik door zich voor te stellen aan de achterban van de Natuur en Milieufederatie Groningen.

Kon u er niet bij zijn? Of wilt u iets terugzoeken? Hieronder kunt de presentaties van de sprekers inzien: