Gemeenteraadsleden op campagne met hun Groene Belofte

28 februari 2014

Gemeenteraadsleden op campagne met hun Groene Belofte

foto 1

De verkiezingskoorts is losgebarsten! In de krant, in plaatselijke cafés en buurthuizen en op sociale media vertellen de (kandidaats)raadsleden hun verhaal. Natuur en Milieu Overijssel is vooral benieuwd naar het groene verhaal; de groene, duurzame ideeën en plannen voor de gemeenten van Overijssel. Op onze oproep aan de lokale partijen om hun mooiste en beste duurzame ideeën voor hun gemeente bij ons te melden ontvingen wij 17 groene beloftes. Van de 8 beste, meest concrete inzendingen hebben wij inmiddels korte verkiezingsfilmpjes gemaakt, waarop iedereen vanaf 6 maart kan stemmen. Op zaterdag 15 maart reiken wij uiteindelijk De Groene belofte uit aan het mooiste, meest aansprekende en effectieve idee.

Overal zijn groene, duurzame ideeën te vinden; of het nu gaat over stad of platteland, of over links of rechts. Zo ontvingen wij Groene Beloftes van GroenLinks, maar ook van de PvdA, ChristenUnie, D66, Gemeentebelangen en CDA. Er zijn ideeën over groene schoolpleinen, autodelen, stadslandbouwprojecten met Wajongers, energiecoöperaties, fietsvriendelijke stad en een ambitieuze recycling project. De 8 inzendingen waarvan verkiezingsfilmpjes zijn gemaakt zijn:

  • Tjeerd van der Meulen, Groen Links Deventer: metamorfose van schoolpleinen naar schooltuinen, moes- en veetuinen
  • Michiel van Willigen, ChristenUnie Zwolle: faciliteren en stimuleren van autodelen
  • Patrick Rijke, GroenLinks Zwolle: vergroenen van de binnenstad
  • Kees Slingerland, GroenLinks Hardenberg: mensen met afstand tot arbeidsmarkt aan de slag met stadslandbouw op braakliggende terreinen
  • Steffen Hofstra, CDA Kampen:  een duurzame energie coöperatie in Wilsum
  • Robin Wessels, GroenLinks Enschede:  Enschede fietsstad
  • Leander Broere, PvdA Dalfsen: fietssnelweg van Dalfsen naar Zwolle
  • Wim Oltwater, PvdA Haaksbergen: groene kwaliteitsgemeente

Dé Groene Belofte van Overijssel
De 8 verkiezingsfilmpjes staan vanaf 6 maart op onze facebookpagina. Via de like knop kan iedereen vanaf die datum stemmen op zijn of haar favoriet. Uit de 3 met de meeste likes kiest Natuur en Milieu Overijssel de winnaar, waarbij we kijken naar de mate van vernieuwing, realiseerbaarheid en bijdrage aan duurzaamheid.