Gemeente Almere trotse winnaar Klimaatbokaal 2015

14 december 2015

Gemeente Almere trotse winnaar Klimaatbokaal 2015

Vera_Dam_en_Willem_KwekkeboomOp de slotdag van de Klimaattop in Parijs heeft Natuur- en Milieufederatie Flevoland bekend gemaakt welke Flevolandse gemeente in 2015 de meeste klimaatmeters maakte. Vrijdag 11 december is Almere uitgeroepen tot winnaar van de Klimaatbokaal 2015 . De heer Kwekkeboom, manager ruimtelijke ontwikkeling en mobiliteit van de gemeente Almere, nam met trots de klimaatbokaal in ontvangst: “We zijn erg blij met de Klimaatbokaal. Voor ons is het een goede opsteker voor de lijn die we hebben ingezet met het programma Almere geeft Energie”. Vera Dam, directeur van de NMFF, prees de kersverse winnaar: “Tijdens de Klimaattop in Parijs is duidelijk geworden hoe belangrijk het is om in de eigen regio voortvarend aan de slag te gaan. Gemeenten vervullen daarin een belangrijke rol. Gemeente Almere zet zich in om haar bewoners te faciliteren op het gebied van duurzaamheid. Zo heeft de gemeente een subsidie op zonnepanelen, een initiatievenbudget voor energiebesparing en binnenkort een duurzaamheidslening.”

Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF) reikt de Klimaatbokaal voor de negende keer uit. Alle zes Flevolandse gemeenten deden mee in de race om de wisseltrofee. Ook de andere gemeenten van Flevoland scoren hoog. Zeker in vergelijking met gemeenten buiten Flevoland.  Duurzame energie opwekking en energiezuinig bouwen staan hoog op de gemeentelijke agenda’s. Daarbij zoeken gemeenten meer de samenwerking met bewoners en met bedrijven en benutten ze daarbij de kracht van de energieke samenleving.

De Natuur en Milieufederatie Flevoland timmert zelf ook flink aan de weg met de Flevolandse energiecampagne ‘Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag’.  Op diverse plekken heeft het Energieloket Flevoland energiespreekuren voor woningeigenaren: Lelystad (dinsdag en woensdag in duurzaamheidswinkel) en Almere (woensdag in het stadhuis). Het Energieloket Flevoland is een dienst van NMFF.

Klik hier voor de Criteria en matrix score klimaatbokaal 2015