Frank Groothof leest voor uit ‘Poepkasteel’

4 februari 2014

Frank Groothof leest voor uit ‘Poepkasteel’

Op zaterdag 8 februari leest Sesamstraat-acteur Frank Groothof op Boot Holland voor uit ‘Poepkasteel’. Dit prentenboek is gemaakt om watersporters te wijzen op het lozingsverbod van toiletwater en het belang van schoon vaar- en zwemwater. Kinderen kunnen in de stand van Het Friese Merenproject aanschuiven bij verschillende voorleesmomenten.

‘Poepkasteel’ is vlot geschreven door Lida Dijkstra en heeft prachtige illustraties van Natascha Stenvert. Het prentenboek vertelt over de avonturen van Pip Snater, Frok en Otje en hoe zij leren inzien hoe belangrijk schoon water is. Sesamstraat-acteur Frank Groothof leest zaterdag 8 februari op drie tijdstippen voor uit ‘Poepkasteel’. Kinderen zijn van harte welkom! Iedereen die komt luisteren, krijgt het boekje gratis mee naar huis.

Frank leest voor om 10.30 uur, 11.15 uur en om 12.00 uur. Het voorlezen vindt plaats in de stand van Het Friese Merenproject op Boot Holland (WTC Expo te Leeuwarden, Frankenhal, standnummer 4045).

Campagne voor schoon water

Het prentenboek is een initiatief van Recreatieschap De Marrekrite, de Friese Milieufederatie en Het Friese Merenproject. Het boek sluit aan bij de campagne Stop lozing afvalwater, lekker fri(e)s!’De campagne wijst watersporters op het lozingsverbod van toiletwater. De Friese meren zijn nu immers lekker schoon zwemwater en geen riool. Niemand wil toch zwemmen, varen of pootje baden tussen andermans uitwerpselen?

Kijk voor meer informatie over Boot Holland op http://www.boot-holland.nl/.

 

poepkasteel