Fotowedstrijd: dieren in je tuin

22 augustus 2013

Fotowedstrijd: dieren in je tuin

Welke dieren kom je zoal tegen in je tuin? We dagen je uit de dieren in je tuin op beeld vast te leggen en zo kans te maken op mooie prijzen. Of het nu gaat om een aaibare hommel op een bloem, een egel die zich schuilhoudt in het struikgewas, een vlinder, vogel of vleermuis: alle inzendingen uit de gemeente Groningen zijn welkom!

Deelnemers maken kans op een vogel-, bijen-, egel- of vleermuishuis en een afdruk op canvas van hun winnende foto. Op 1 oktober worden de vier winnaars bekend gemaakt.

Meedoen?
Je kunt alleen meedoen als je in de gemeente Groningen woont. Stuur uiterlijk 30 september 2013 een mailtje met de foto(‘s) in de bijlage naar info@nmfgroningen.nl o.v.v. naam en adres. De ingezonden foto’s komen hier te staan. De wedstrijdvoorwaarden vind je hier.

Vier de Tuin
De fotowedstrijd is onderdeel van Vier de Tuin, een campagne voor diervriendelijk tuinieren die de Natuur en Milieufederatie Groningen, de Gemeente Groningen en de lokale groene organisaties organiseren. Zij voeren campagne omdat steeds meer Stadjers ervoor kiezen hun tuin volledig te betegelen of omdat ze weinig verschillende planten hebben in de tuin. Jammer voor dieren in de stad, die zo steeds minder voedsel en schuil- en nestgelegenheid vinden, maar ook jammer voor de stad zelf. Door de toenemende verstening ontstaan afwateringsproblemen met bijvoorbeeld ondergelopen kelders als gevolg.

Geen hovenier
Je hoeft echt geen hovenier te zijn om het voor de dieren aangenamer te maken in je tuin. Daarom zijn er handige flyers gemaakt met tips voor een diervriendelijke tuin. Daarnaast zijn er het hele jaar activiteiten. In de lente stonden de vlinders centraal, in de zomer de vleermuizen, in de herfst de egels en in de winter de vogels. Deze activiteiten worden in samenwerking met de natuurorganisaties in de stad georganiseerd.

Contactpersoon: Kristin Wijnja  k.wijnja@nmfgroningen.nl