Feestelijke opening windpark Nijmegen-Betuwe

8 december 2016

Feestelijke opening windpark Nijmegen-Betuwe

windpark_nijmegen_feestelijke_openingNa een voorbereidingsperiode van nog geen vier jaar wordt vrijdag 9 december het eerste burgerwindpark van Gelderland officieel geopend. Burgemeester Bruls van Nijmegen geeft samen met leden van coöperatie WindpowerNijmegen het startsein “molens aan” tijdens een spectaculaire openingsshow.

Betrokken burgers
Windpark Nijmegen-Betuwe is een initiatief van burgers uit Nijmegen en Overbetuwe, die zich hebben verenigd in de coöperatie WindpowerNijmegen. Niet eerder kwam in Nederland een burgerwindpark van deze omvang zo snel van de grond. In recordtempo is het de coöperatie gelukt om een windpark met vier turbines te realiseren. Het windpark is daarmee een uniek project in Nederland.

Driedaags programma
De opening van het windpark wordt gevierd met een 3-daags programma van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 december. Op uiteenlopende manieren – via debat, virtual reality filmpjes en animaties – wordt de toekomst van de energievoorziening en de rol van de burgerbeweging in Gelderland verkend. Het windpark is, wat de initiatiefnemers betreft, de start van nog veel meer mooie duurzame energie-initiatieven op De Grift (de locatie van het windpark). Bezoekers aan de opening kunnen kennis maken met de toekomstplannen en horen hoe ook zij mee kunnen doen.

Over windpark Nijmegen-Betuwe
Windpark Nijmegen-Betuwe staat in Nijmegen-Noord, langs de A15 bij de afslag Oosterhout-Elst. In het park zijn vier windturbines gebouwd. In november is de testfase gestart en sindsdien wekken de molens duurzame energie op voor zo’n 7.100 huishoudens in de omgeving van Nijmegen.