Expeditie Uiterwaard weer van start

25 september 2014

Expeditie Uiterwaard weer van start

IMG_2327xs

Expeditie Uiterwaard is een avontuurlijke struintocht voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Na een voorbereidende les op school, bezoeken de leerlingen de uiterwaarden van de IJssel.  Tijdens de expeditie doen leerlingen verschillende opdrachten in de uiterwaard. Binnenkort gaat dit succesvolle educatieve project van Natuur en Milieu Overijssel en Waterschap Groot Salland weer van start!

Een poule van elf enthousiaste expeditiegidsen nemen de kinderen van Zwolse basisscholen mee de Vreugderijkerwaard in. Daar kunnen kinderen met eigen ogen de aanleg van de nieuwe dijk zien. De kinderen gaan enthousiast aan de slag met veldwerkopdrachten, gericht op onderzoeken en beleven. Er valt enorm veel te ontdekken voor goede, nieuwsgierige speurneuzen.

Gratis IJssellunch
In twee jaar tijd hebben 1.100 kinderen al meegedaan aan Expeditie Uiterwaard. Wil jij ook met jouw klas meedoen aan deze avontuurlijke struintocht? Geef je dan snel op via info@natuurenmilieuoverijssel.nl. Onder de eerste 10 aanmeldingen verloten wij een gratis IJssellunch voor de hele klas bij schapenboerderij de Vreugdehoeve.

Water
Het thema water raakt aan veel verschillende onderwerpen als waterbeheer, waterbewustwording, waterveiligheid, klimaatbestendigheid, waterbeleving. Met de toekomstige geplande ingrepen rondom veiligheid en wateroverlast (Ruimte voor de Rivier), staat er de komende jaren veel te gebeuren in en rond de rivieren in Overijssel.