Evenement Hier Opgewekt

18 november 2014

Evenement Hier Opgewekt

Leren, delen en ontmoeten van lokale energie-initiatieven

Hier opgewektOp vrijdag 21 november vindt voor de derde keer het Evenement Hier Opgewekt plaats. Dan komt iedereen die betrokken is bij lokale energieopwekking bij elkaar. Initiatieven, VvE’s, gemeenten, corporaties, provincies, energiebedrijven en serviceverleners. Om te leren, te delen en te ontmoeten. Met ongeveer 800-1000 bezoekers is het Evenement Hier Opgewekt het grootste landelijke evenement voor lokaal duurzaam in Nederland.

Programma

De dag begint met een korte plenaire sessie waarin ervaringsdeskundigen en specialisten met elkaar in gesprek gaan over daadkracht, verbinding en samenwerking. Daarna volg je een eigen programma. Je kunt kiezen uit ruim 40 praktijkgerichte en interactieve deelsessies over uiteenlopende thema’s. Organisatie-ontwikkeling, financiering, de vraagkant, samenwerken met lokale overheden en netbeheerders, communicatie en het ontwikkelen van daadkracht. Kijk hier alvast voor een toelichting op de hoofdlijnen van het programma.

Aan het programma werken heel veel partijen (en vooral lokale initiatieven) mee zoals; AGEM, Biomassaland, Samen stoken op Streekhout, deA, Radboud Universiteit, Greencrowd, CO-Op Champions, Thermo Bello, Blauwvinger Energie, RVO, RWS, Crachtig Verhaal, Deltawind, Urgenda, SOM Energia (Spanje) en vele anderen. Het programma wordt momenteel samengesteld. Check regelmatig de www.evenementhieropgewekt.nl voor een toelichting op de deelsessies.

Lokale overheden

Net als in 2012 en 2013 is er dit jaar weer een speciaal programma voor lokale overheden. In de ochtend volgen gemeenten, provincies en waterschappen een eigen programma. In de middag volgen zij het reguliere programma van Evenement Hier Opgewekt. Ook aan dat programma wordt momenteel hard gewerkt. We houden je via www.evenementhieropgewekt.nl op de hoogte!

In het programma is er ook veel gelegenheid voor het vergroten van je netwerk. Tijdens lunches, pauzes en de immer druk bezochte netwerkborrel na afloop ben je in de gelegenheid om kennis te maken met andere initiatieven, lokale overheden, partners en sponsoren. Meer weten over producten en diensten van uiteenlopende partijen? Maak kennis in één van de beursstands, de lounges of de Hier Opgewekt bibliotheek.

Deelnemen aan dit bruisende evenement? Vorig jaar was het evenement ‘uitverkocht’ en moesten we een wachtlijst aanleggen. Meld je dus snel aan.

Wanneer: Vrijdag 21 november, 9.00 – 18.00 uur

Waar: De Fokker Terminal, Den Haag (er rijden pendelbussen van Den Haag CS naar de locatie)

Deelname: € 45,-, inclusief lunch en netwerkborrel

Aanmelden: Via de website van Hier Opgewekt